ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Οικιστική ανάσα φέρνει η συμφωνία ΟΑΕΔ – Δημου Ελευσίνας στο ΙΡΙΣ

Σε όλους μας είναι γνωστό το σήριαλ σχετικά με τις εργατικές κατοικίες στην Ελευσίνα. Ενώ αυτές έχουν ολοκληρωθεί δεν έχουν παραδοθεί στους δικαιούχους λόγω ελλείψεων στις υποδομές.

Την περασμένη Τετάρτη μετά την επίσκεψη της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ κας Καραμεσίνη στον Δ. Ελευσίνας, φάνηκε πως όχι μόνο το πρόβλημα βρίσκει λύση αλλά και με την παραχώρηση χώρων στον Δήμο, η συνολική περιοχή των εργατικών κατοικιών του ΙΡΙΣ θα είναι πρώτυπο οικιστικής ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΔ υπόγραψε με τον Δήμο Ελευσίνας σύμβαση χρήσιδανείου ο οποίος παραχωρεί τη χρήση συνολικής έκτασης 1870τμ μετα των υπαρχόντων κτιρίων συνολικής επιφάνειας 2400τμ.

Στο ρεπορτάζ που κάναμε διαπιστώσαμε απο τα δυο αυτά κτίρια το ένα είναι τριώροφο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για υπηρεσίες του Δήμου ενω στο γειτονικό κτίριο θα κατασκευαστεί μουσείο καθως και θεατρική σκηνή 200 περίπου θέσεων. Σε άλλο κτίριο (πλησίον του δεύτερου) θα δημιουργηθούν καμαρίνια για το θέατρο.

Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη οι παραπάνω εγκαταστάσεις, λόγω της πολύ καλής κατασκευής τους δεν θα γκρεμιστούν αλλα θα βελτιωθούν με ανάλογες παρεμβάσεις ωστε να δοθούν προς αξιοποίηση.

Το πιο σημαντικό είναι όχι μόνο η παραχώρηση αλλα και η συνεργασία του Δήμου με τα Ελληνικά Πετρέλαια-με τη θυγατρική των ΕΛΠΕ Ασπροφώς–  μέσω μελετών του εν λόγω εγχειρήματος.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες στο παρακάτω βίντεο καθως και δηλώσεις της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ κας Καραμεσίνη και του Δημάρχου Ελευσίνας Γ. Τσουκαλά.

 

Ε. Λιάκος

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ