ΑΠΟΨΕΙΣΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Οικοδομώντας τον δήμο που μας αξίζει

Γράφει ο Παναγιώτης Τατάκης

Ονομάζομαι Φώτης-Παναγιώτης Τατάκης και είμαι αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η απόφαση μου να συστρατευθώ με τον συνδυασμό «Συμφωνία Πολιτών», αποτελεί το απόσταγμα της ειλικρινούς διάθεσης προσφοράς μου προς τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και έχω την ιδιαίτερη τιμή να κατάγομαι.

Οικοδομώντας τον δήμο που μας αξίζειΩς ιατρός, φέρω όλο εκείνο το ηθικό και όχι μόνο καθήκον, να στηλιτεύσω και να εμβαθύνω σε ζητήματα δημόσιας υγείας και υγιεινής της ευρύτερης περιοχής μας. Κατ’ αρχάς, θα ομολογούσα πως είναι νωπές οι μνήμες μας από την επιδημία του ιού του δυτικού Νείλου το περασμένο καλοκαίρι. Οι παραλείψεις, η ολιγωρία, οι ευθύνες και τα όποια σφάλματα διαχείρισης αυτής της υγειονομικής κρίσης, έχουν καταγραφεί στη συνείδηση όλων μας. Σύμφωνα μάλιστα με τις σχετικές προβλέψεις του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) αναμένεται επιδημιολογική έξαρση του φαινομένου τα προσεχή έτη, με βαθμιαία κλιμάκωση του. Έτσι, η εκάστοτε δημοτική αρχή καλείται να οικοδομήσει το απαραίτητο δίχτυ προστασίας για την προάσπιση  και τη διαφύλαξη της υγείας των πολιτών, με έγκαιρη εφαρμογή των μέτρων πρόληψης.

Ένα σημείο, που θα εισηγηθώ προσωπικά, αποτελεί η εφαρμογή προληπτικών προγραμμάτων υγείας με έμφαση στην αρτηριακή υπέρταση, στην δυσλιπιδαιμία, στον σακχαρώδη διαβήτη και  στη παιδική παχυσαρκία, η οποία άλλωστε αποτελεί μάστιγα της εποχής μας.    

Επίσης, η ίδρυση μιας σύγχρονης δημοτικής δομής που θα στεγάσει τα άτομα της τρίτης ηλικίας, θα αποτελέσει ένα άλμα και μια επιταγή κοινωνικής προόδου και ευαισθησίας. Η ίδρυση και η λειτουργία μιας τέτοιας δομής άλλωστε, θα τονώσει το αίσθημα αυτών των ατόμων πως η κοινωνία μας δεν στέκεται αχάριστη απέναντι τους, αλλά αντ’ αυτού λειτουργεί ανταποδοτικά, τιμώντας την προσφορά τους προς το κοινωνικό σύνολο.

Ένα επιπλέον μείζον πρόβλημα για το οποίο δεν μπορούμε να αισθανόμαστε υπερήφανοι, αποτελεί το ζήτημα της προσβασιμότητας των ατόμων με ειδικές ανάγκες ή για να είμαι ακριβής των ατόμων με ειδικές ικανότητες. Έχω όνειρο να ζήσω σε μια πόλη διαφορετική από αυτή που έζησα και μεγάλωσα ως μαθητής και φοιτητής. Μια πόλη που θα αποπνέει σεβασμό προς την ανθρώπινη φύση, με παράλληλη έμπρακτη εφαρμογή των θεμελιωδών αρχών ισότητας και ισοπολιτείας. Μοιραζόμαστε όλοι μας την ίδια δίψα για ζωή και διατηρούμε το ίδιο δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή.

Διαφήμιση

Τέλος, θα ήθελα να σας εκφράσω τη πεποίθηση μου πως ο δήμος μας αξίζει να γυρίσει σελίδα, προκειμένου να ατενίσουμε το μέλλον μας μέσω ενός διαφορετικού πρίσματος, βαδίζοντας έτσι στο αύριο με αισιοδοξία και δημιουργικότητα.

Ο καθένας από εμάς, οφείλει να θέσει το δικό του προσωπικό λιθαράκι, συνδιαμορφώνοντας το παρόν και οικοδομώντας το μέλλον του δήμου μας. Σε αυτόν τον αγώνα, θα ήθελα να σταθείτε στο πλευρό μου και να με τιμήσετε με την εμπιστοσύνη σας, προκειμένου να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις, υπηρετώντας πάντοτε στο ακέραιο τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες του Ιπποκρατείου Όρκου: τον Άνθρωπο και το σπουδαιότερο κοινωνικό αγαθό, αυτό της Υγείας.


Τατάκης Φώτιος-Παναγιώτης, MD

Αριστούχος Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Ειδικευόμενος Ιατρός Γενικού Νοσοκομείου Αττικής ΚΑΤ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ελευσίνας με τον συνδυασμό «Συμφωνία Πολιτών»

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ