ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι δημιουργικές δυνάμεις της πόλης αποτυπώνουν το πολιτιστικό στίγμα του Ασπροπύργου, στα «Θριάσια 2016»

Το πολιτιστικό στίγμα του Ασπρόπυργου, όπως αποτυπώνεται όλο το χρόνο, μέσα από πετυχημένους, δημοτικούς θεσμούς, ανακεφαλαιώνει και φέτος το Πρόγραμμα για τα «Θριάσια 2016». Συναυλίες, Θεατρικές Παραστάσεις,           Κινηματογραφικές Προβολές, Διαλέξεις, αθλητικές συναντήσεις, από τις 9 μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, δίνουν το μέτρο της προσπάθειας, που καταβάλλουν από κοινού, Δήμος και οι συλλογικοί φορείς της πόλης, για μια πορεία με θεμέλια και ρίζες, ικανή να εμπνεύσει αγώνες που διεκδικούν την προοπτική όλης της δυτικής Αττικής. Το πλήρες Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Πολιτισμού, που διοργανώνεται με ευθύνη του Πνευματικού Κέντρου, του Δήμου Ασπροπύργου δημοσιεύεται στη σελίδα 16.

*Τηλέφωνα, για δηλώσεις συμμετοχής (στις εκδηλώσεις με διαγωνιστικό ή συμμετοχικό χαρακτήρα) και οποιαδήποτε πληροφορία, που αφορά στο Πρόγραμμα και τους τόπους των Παραστάσεων – Συναυλιών κλπ.: 210-5577191 & 210-5577593.

Ο Χαιρετισμός του Δημάρχου Ασπροπύργου, κ. Νικόλαου Μελετίου, για τα “Θριάσια” 2016

Ασπροπυργιώτισσες και Ασπροπυργιώτες,

Νέες και Νέοι της πόλης μας,

Εδώ και πολλά χρόνια, στον Ασπρόπυργο, Δημοτική Αρχή και Πολίτες, δεν παρακολουθούμε απαθείς, αλλά αμφισβητούμε, εμπράκτως και με δυναμισμό, τη βαθύτατη πνευματική παρακμή της Ελλάδας, που αποτυπώθηκε στην πολιτισμική διάβρωση, την ιστορική αμνησία, την ευτέλεια, τη χυδαιότητα και τον παρασιτισμό, με αποτέλεσμα τα τραγικά αδιέξοδα, που όλοι βιώνουμε.

Αυτή, η συνειδητή επιλογή μας, βρίσκει έκφραση σε θεσμούς συλλογικής προσπάθειας και συμμετοχής, όπως είναι τα «Θριάσια», τα οποία εκπέμπουν ξεκάθαρο το μήνυμα πως, ο Ασπρόπυργος αντιμάχεται ασυμβίβαστα, τη σχεδιασμένη, σταδιακή αποσάθρωση, της ίδιας μας της αυτοσυνειδησίας. Είναι η απόδειξη ότι, σ΄ αυτήν την πόλη, δεν πετάξαμε στη χωματερή, τα βιώματα, τις παραδόσεις, τις αξίες, και τα ιδανικά μας! Όλα όσα μας διαμόρφωσαν, ως Λαό, και μας κράτησαν ζωντανούς σε χρόνια δίσεχτα, σε καιρούς ανέχειας  ή ξένης κατοχής, στρατιωτικής ή οικονομικής.

Το μήνυμα αυτό εκπέμπει και πάλι το πρόγραμμα που διαμορφώσαμε, για τα «Θριάσια 2016», με τη συμμετοχή όλων των δημιουργικών δυνάμεων της πόλης μας και τη συστράτευση φορέων από τη δυτική Αττική και τη δυτική Αθήνα. Συνιστά μια κατάθεση, που -επιπροσθέτως- έρχεται φέτος να υπογραμμίσει τη διεκδικητική, την ομόθυμη στήριξή μας, στην υποψηφιότητα της Ελευσίνας, ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, για το 2020.

Υποψηφιότητα, που είναι και δική μας υπόθεση, αφού την εκλαμβάνουμε ως μοναδική ευκαιρία συνολικής ανάδειξης, μιας υποτιμημένης, λησμονημένης και κακοποιημένης κληρονομιάς, ταυτόχρονα με τη σύγχρονη, τη μοναδική αναπτυξιακή δυναμική, την οποία, παρά τα χτυπήματα του χθες, είναι ολοφάνερο ότι διαθέτει πλέον, η πιο αδικημένη περιφέρεια του Λεκανοπεδίου.  Είμαι βέβαιος ότι, με τη συμμετοχή μας, σε όλες τις εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν τα φετινά «Θριάσια 2016», θα προβάλλουμε ξανά, με δυναμισμό, την απόφασή μας για ασυμβίβαστους αγώνες, ως την πολυπόθητη αναγέννηση, του τόπου μας και της Ελλάδας.

Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση του προγράμματος:

Thria2016_A2-1

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ