ΤΟΠΙΚΑ

Οι εξαιρετικές εργασίες των μαθητών της Δ. Αττικής

Για ένα ακόμα σχολικό έτος η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής μέσω των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων πραγματοποίησε με επιτυχία τη διήμερη εκδήλωση προβολής και παρουσίασης των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της περιοχής μας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο της «Ελαιουργικής» του Δήμου Ελευσίνας την Τρίτη 24/6 και την Τετάρτη 25/6/2014. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Γεώργιος Τσουκαλάς και οι Αντιδήμαρχοι κκ Καμπάνης, Τσάτσης και Λινάρδος, οι οποίοι έδωσαν τα συγχαρητήρια για τη διοργάνωση και τις εξαιρετικές εργασίες των μαθητών, καθώς οι σχολικοί σύμβουλοι της περιοχής Δυτικής Αττικής κ. Γιάννης Κοντογιάννης και κα Γεωργία Αθανασοπούλου, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς. Οι σχολικές δραστηριότητες στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση χωρίζονται σε έξι τομείς: α) Αγωγή Υγείας, β) Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, γ) Πολιτιστικά Θέματα, δ) Αγωγή Σταδιοδρομίας, ε) Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων και στ) e – twinning.

Ο κάθε τομέας έχει έναν/μία υπεύθυνο/η ο/η οποίος/α συντονίζει, οργανώνει και υποστηρίζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα της αρμοδιότητάς του/της. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούνται κατά τη διάρκεια του Σχολικού έτους από ομάδες μαθητών 15–30 ατόμων με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών. Στα Γυμνάσια και στα Λύκεια τα συγκεκριμένα προγράμματα πραγματοποιούνται εκτός ωρών διδασκαλίας και χωρίς καμία επιπρόσθετη αμοιβή για τους εκπαιδευτικούς ή τους μαθητές. Κίνητρα είναι το αίσθημα της δημιουργίας, της συνεργασίας και ο εθελοντισμός. Η θεματολογία που πραγματεύονται είναι μεγάλη και αφορά σε όλους τους τομείς της υγείας, στον πολιτισμό, στο περιβάλλον και στον επαγγελματικό προσανατολισμό. Τα αποτελέσματα όλης αυτής της δουλειάς προβάλλονται μέσα από εκδηλώσεις σαν το Φεστιβάλ των σχολι κών Δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη και αποτελεί έναν τρόπο αναγνώρισης και ηθικής ικανοποίησης μαθητών και εκπαιδευτικών για όλη αυτήν την προσπάθεια που έχουν καταβάλει, την ανιδιοτελή εργασία που έχουν προσφέρει και το χρόνο που έχουν αφιερώσει. Αναμφίβολα, τέτοιες προσπάθειες πρέπει να επιβραβεύονται διότι μαθητές και εκπαιδευτικοί αποδεικνύουν ότι, σε καιρούς δύσκολους για τη παιδεία, αγωνίζονται, κουράζονται και τελικά επιτυγχάνουν να δώσουν ένα αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα.

Θερμές ευχαριστίες από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας

Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής Ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής συγχαίρω τους/τις Διευθυντές/τριες, τους/τις Εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολείων της περιοχής που υλοποίησαν προγράμματα καινοτόμων δράσεων και συμμε τείχαν με τα έργα τους στο διήμερο Φεστιβάλ Σχολικών Δραστηριοτήτων. Ιδιαιτέρως συγχαίρω και ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, Υπευθύνους των Σχολικών Δραστηριοτήτων κκ Αναστάσιο Μαυράκη Υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Χριστίνα Παπαπανούση Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας, Ευάγγελο Παπακίτσο και Ευάγγελο Θεολογή Υπεύθυνους του Κέντρου Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού – ΚΕΣΥΠ, Κωνσταντίνο Καρακιόζη Υπεύθυνο Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων – ΣΣΝ, Ξανθίππη Φουλίδη και Μαρία Κριεκούκη Υπεύθυνες Πολιτιστικών για την άψογη διοργάνωση του Φεστιβάλ, την προβολή των Δραστηριοτήτων, τη δημιουργικότητά τους και την άριστη συνεργασία μας. Θερμές ευχαριστίες στο Σύλλογο Εθελοντών του Θριασίου Πεδίου για την πολύτιμη συμβολή του και υποστήριξη στην επιτυχή διοργάνωση της όλης Εκδήλωσης Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής Αργύριος Θ. Αργυρίου

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ