ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι κάτοικοι του Ασπροπύργου εκπέμπουν «SOS»

Διαδικτυακή κινητοποίηση πραγματοποιούν κάτοικοι του Ασπροπύργου, διαμαρτυρόμενοι για την συνεχιζόμενη καύση ελαστικών και πλαστικών στην περιοχή

Σύμφωνα με το κείμενο που υπογράφουν, καταδεικνύτεται η βαρύτητα του προβλήματως καθώς οι παραπάνω ενέργειες αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ: http://bit.ly/2Fjt5PG


Αναλυτικά το κείμενο:

Επειδή Ολοι οι Ανθρωποι είναι Ισοι και έχουν τα ίδια Δικαιώματα στην Αξιοπρεπή ζωή και στην Υγεία, ανεξάρτητα από τη περιοχή που μένουν, εκφράζουμε την ανησυχία μας αλλα και την δικαιολογημένη οργή , για τη συνεχιζόμενη καθημερινή καύση πλαστικών, ελαστικών κλπ, στην Περιοχή του Ασπροπύργου. Τον Ιούλιο του 2015 που εκδηλώθηκε η φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην περιοχή του Ασπροπύργου και μετά από τρία σχεδόν χρόνια, όλη η περιοχή είναι γεμάτη καπνούς από τα πλαστικά και τα άλλα υλικά που συνέχιζουν να καίγονται σε πολύ αργούς ρυθμούς, σκορπίζοντας στην περιοχή τοξικές ουσίες (διοξίνες, φουράνιο κ.α) που δηλητηριάζουν την ατμόσφαιρα, απειλούν την δημόσια υγεία, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα υγείας στους κατοίκους της περιοχής και σε όσους επισκέπτονται ή εργάζονται στη περιοχή, χωρίς να γίνεται καμία ενέργεια από την πλευρά της πολιτείας, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες. Σύμφωνα με την έκθεση του Εθνικού Κέντρου Ερευνας Φυσικών Επιστημών ¨»ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» κατά την καύση πλαστικών, ελαστικών κ.α παράγονται σημαντικές ποσότητες επιβλαβών χημικών ουσιών επικινδυνότερες των οποίων είναι οι διοξίνες, τα φουράνια οι πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες, τα βαρέα μέταλλα και τα μικροσωματίδια PM‐10 και ΠΜ‐2,5 . Ολες αυτές οι ουσίες μολύνουν τον αέρα, εναποτίθενται στο έδαφος, στα φυτά, στα επιφανειακά νερά και τέλος καταλήγουν στα τρόφιμα.
Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO), έχουν χαρακτηρίσει τις διοξίνες καρκινογόνες για τον άνθρωπο και υπεύθυνες για άλλες σοβαρές βλάβες.
Αυτό που ζητάμε είναι να σταματήσει επιτέλους η επιβάρυνση της Δημόσιας Υγείας στην Περιοχή και του περιβάλλοντος. Αυτό που ζητάμε είναι το αυτονόητο, το δικαίωμα των πολιτών να ζουν με αξιοπρέπεια σε ένα καθαρό περιβάλλον και το μόνο που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση.
Στη περιοχή κατοικούν Ανθρωποι που δεν έχουν την δύναμη να Υψώσουν την Φωνή τους και να ζητήσουν βοήθεια, θεωρούν ότι είναι ξεχασμένοι από τον Θεό και την Πολιτεία . Επίσης δραστηριοποιούνται και εταιρίες, όσες έχουν αντέξει από την Οικονομική Κρίση και παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες και αυτή η κατάσταση, δημιουργεί επιπλέον δυσκολίες και επιβάρυνση στην ομαλή λειτουργία τους. Ευελπιστώντας ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη σας τα παραπάνω που αν δεν σταματήσουν, όσα συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης, συστήματα για την Υγεία και την Ασφάλεια και αν εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις ως υπεύθυνοι εταιρικοί πολίτες, μηδενίζονται ή επιβαρύνονται οικονομικά και κοινωνικά, επειδή επέλεξαν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή, περιοχή που την αγάπησαν, την σέβονται και θέλουν κάποια στιγμή να αναβαθμιστεί.

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ