ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι κρίσιμες προθεσμίες για τα ακίνητα

Μερικές κρίσιμες προθεσμίες και ημερομηνίες έχουν μπροστά τους εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Μέσα στους επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε τακτοποίηση υποθέσεων που αφορούν στην ακίνητη ιδιοκτησία τους.

Μάλιστα, πολλές υποθέσεις μπορούν να περαιωθούν χωρίς αναδρομικό κόστος για τους ιδιοκτήτες.

Πιο αναλυτικά:

– έως τις 6 Ιουλίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να δηλώσουν στο taxisnet την απώλεια εισοδήματος που είχαν από τo οριζόντιο κούρεμα ενοικίων στο πλαίσιο των μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού. Το υπουργείο Οικονομικών θα επιστρέψει με τη μορφή της πίστωσης φόρου το 30% της απώλειας εισοδήματος που είχαν λόγω του κουρέματος των ενοικίων. Το ποσό της πίστωσης φόρου θα μπορεί να συμψηφιστεί με φορολογικές υποχρεώσεις που καθίστανται απαιτητές από τις 31 Ιουλίου 2020 και μετά, όπως είναι ο φετινός φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων και ο φετινός ΕΝΦΙΑ

– έως τις 31 Αυγούστου, μετά και την τελευταία παράταση που δόθηκε, μπορούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να προχωρήσουν στη διόρθωση της επιφάνειας των ακινήτων τους με απαλλαγή από αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών τελών, δημοτικού φόρου και Τέλους Ακίνητης Περιουσίας. Η απαλλαγή από τις αναδρομικές χρεώσεις ισχύει για την περίοδο έως και το τέλος του 2019. Οι αιτήσεις για τη διόρθωση της επιφάνειας είναι μια πολύ απλοποιημένη διαδικασία καθώς πραγματοποιείται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στη διεύθυνση www.kedke.gr και μάλιστα χωρίς προσκόμιση δικαιολογητικών. Οι φορολογούμενοι που δεν θα διορθώσουν την επιφάνεια των ακινήτων τους θα εντοπιστούν κατά την μελλοντική μεταβίβαση των ακινήτων και θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικές χρεώσεις 5ετίας

– ο φετινός φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων θα εξοφληθεί από τους ιδιοκτήτες ακινήτων και όλους τους φορολογούμενους που θα λάβουν χρεωστικό εκκαθαριστικό σε οκτώ μηνιαίες δόσεις, δηλαδή από τον Ιούλιο έως και τον Φεβρουάριο 2021.

– ο φετινός ΕΝΦΙΑ πρόκειται να εξοφληθεί σε έξι μηνιαίες δόσεις, από τον Σεπτέμβριο έως και τον Φεβρουάριο 2021.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ