ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΤΟΠΙΚΑ

Οι μαθητές της Δυτικής Αττικής καθαρίζουν την παραλία Ασπροπύργου

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, τιμώντας τους διαχρονικά πιο πιστούς και δυναμικούς εθελοντές της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, τα παιδιά, διοργανώνει κεντρικό καθαρισμό, με τη συμμετοχή μαθητών της Δυτικής Αττικής την Τρίτη 27 Μαΐου και ώρα 9.00 π.μ. στην παραλία Ασπροπύργου. Ο καθαρισμός που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής, το Δήμο Ασπροπύργου, το Φωτογραφικό Αρχείο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ασπροπύργου και την Εθελοντική Ομάδα ΘΡΙΑ, θα φέρει σε δυναμική συνέργια 160 μαθητές από 4 δημοτικά σχολεία της Δυτικής Αττικής: το 1ο ΔΣ Ασπροπύργου (Γ2-Ε2 τάξεις), το 1ο ΔΣ Μεγάρων (Γ-Δ), το 2ο ΔΣ Ασπροπύργου (Δ1-Δ2) και το 4ο ΔΣ Ασπροπύργου (Στ1- Στ2).

Σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει πολλές και χρόνιες περιβαλλοντικές προκλήσεις, τα παιδιά γίνονται «σημαιοφόροι» της ανιδιοτελούς συμμετοχής για τη διαφύλαξη του φυσικού μας κεφαλαίου και πρότυπο ενεργού πολίτη. Ο καθαρισμός της ακτής θα πλαισιωθεί και από άλλες παράλληλες δράσεις με πολιτιστικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον. Πιο συγκεκριμένα οι μικροί εθελοντές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το πολιτιστικό στοιχείο της περιοχής μέσω παλιών φωτογραφιών, να μιλήσουν για τον εθελοντισμό και τη σημασία του, αλλά και να παίξουν, υπό την καθοδήγηση των ειδικά καταρτισμένων συνεργατών του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, εκπαιδευτικά παιχνίδια, με άξονα την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Εθελοντικός καθαρισμός και στον υδροβιότοπο Βουρκαρίου

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2014 η Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής διοργανώνει και δεύτερο καθαρισμό στον υδροβιότοπο Βουρκαρίου Μεγάρων το πρωί της Πέμπτης 29 Μαΐου 2014 σε συνεργασία με το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, το Δήμο Μεγαρέων, την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, τον Συντονιστικό Φορέα Συλλόγων Βουρκαρίου και την Εθελοντική Ομάδα ΚΟΥΡΟΣ.

[Φωτο: ΣΚΑΪ / Θ. Γεωρνταμιλης]

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ