ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι μνημονιοφάγοι που έγιναν μνημονιολάτρες – του Γ. Σγουρού

«Οι δηλώσεις της κας Δούρου πέρα από εμπάθεια – κάτι που αφορά αποκλειστικά την ίδια και τον τρόπο που επιθυμεί να πολιτεύεται – δείχνουν δυστυχώς πλήρη άγνοια για τη λειτουργία των θεσμών και του πολιτεύματός μας.

Είναι αδιανόητο,  ένα διορισμένο μέλος της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος και μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ να δείχνει ότι δεν κατανοεί και δεν δύναται να διαχωρίσει τις αρμοδιότητες που ασκεί ένας αυτοδιοικητικός θεσμός όπως είναι η Περιφέρεια, σε σχέση με τη νομοθετική εξουσία.

Το αποτέλεσμα είναι να μας εγκαλεί για «κοροϊδία», επειδή η συλλογική και ομόφωνη (με τη στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ εννοείται) απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής το 2014, να ενισχυθεί η σεισμόπληκτη Κεφαλονιά με 5 εκ. € δεν ικανοποιήθηκε με νομοθετική ρύθμιση από την τότε κυβέρνηση παρά τις έγγραφες και προφορικές εκκλήσεις και προτάσεις μας.

Λες και η Περιφέρεια Αττικής μπορούσε να επιβάλλει τις προτάσεις της στην Κυβέρνηση και τη Βουλή.

Το χειρότερο ωστόσο για την κα Δούρου δεν είναι αυτό. Έχοντας απολέσει κάθε αίσθηση του μέτρου, έφθασε στο σημείο εμμέσως πλην σαφώς να επαίρεται για την ευχέρεια που έχει να περνάει τις τροπολογίες που επιθυμεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, μέσω της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Δυνατότητα που δυστυχώς δεν έχουν, ούτε είχαν κατά το παρελθόν  οι περιφερειάρχες και δήμαρχοι – μεταξύ αυτών και η δική μας διοίκηση – που έβλεπαν σοβαρότατα, επείγοντα και δίκαια αιτήματά τους να αραχνιάζουν στα συρτάρια των Υπουργείων.

Δεν αντιλαμβάνεται ωστόσο η κα Δούρου ότι με την έμμεση αυτή παραδοχή επιβεβαιώνει «αυτό που όλοι έχουν τούμπανο και αυτή κρυφό καμάρι» ότι δηλαδή ουσιαστικά έχει μετατρέψει την Περιφέρεια Αττικής σε παρακλάδι του ΣΥΡΙΖΑ.

Πράγμα που δυστυχώς αποτελεί και τη μόνη παρακαταθήκη που έχει αφήσει στα τρία χρόνια παραμονής της στη διοίκηση της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας, την οποία παρέλαβε με πρωτοφανή πραγματικά πλεονάσματα 350 εκ. € και με ποσοστό απορρόφησης πόρων (ΕΣΠΑ, ΠΔΕ, κλπ) άνω του 80%, εξαιτίας της σωστής οικονομικής διαχείρισης, όταν όλη η υπόλοιπη Ελλάδα χρεοκοπούσε. Κι όμως είχε το θράσος να μας λοιδορεί για απραξία.

Δυστυχώς όμως για την κα Δούρου οι πολίτες βλέπουν, κρίνουν και συγκρίνουν. Και οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά ότι κοροϊδία δεν είναι να μην μπορείς να επιβάλλεις την πρότασή σου στη Βουλή.  Κοροϊδία είναι άλλα να λες και άλλα να κάνεις. Κοροϊδία είναι το σκηνικό που ζούμε τα τελευταία χρόνια που οι μνημονιοφάγοι έγιναν μνημονιολάτρες».


Γιάννης Σγουρός

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ