ΤΟΠΙΚΑ

Οι νέοι του Ασπροπύργου ‘’αγκαλιάζουν’’ τα σεμινάρια ρωσικής γλώσσας

rosia ellada 500x250Ξεκίνησαν στον Ασπρόπυργο, τα Σεμινάρια της Ρωσικής Γλώσσας, που οργάνωσε ο Δήμος Ασπροπύργου, με τη στήριξη της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, και του Μορφωτικού και Επιστημονικού Κέντρου της. Πάνω από εβδομήντα πολίτες, απ΄ τον Ασπρόπυργο, προσήλθαν στην εναρκτήρια διαδικασία που έγινε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου (¨Δημ. Καλλιέρης¨), και με ευθύνη των επιστημονικών υπευθύνων του Μορφωτικού Κέντρου της Ρωσικής Πρεσβείας, έγινε η κατανομή τους σε τέσσερα τμήματα, δύο αρχαρίων και άλλα δύο σχετικά προχωρημένων. Στο χαιρετισμό του, προς τους μαθητές της Ρωσικής Γλώσσας, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Ν. Μελετίου, υπογράμμισε την πολύ σημαντική γλωσσική προίκα, που προσφέρει το Σεμινάριο του Δήμου, στους νέους και τις νέες της πόλης, καθώς συνιστά ένα σημαντικό εφόδιο για την επαγγελματική τους αποκατάσταση, Μάλιστα, οι περισσότεροι μαθητές είναι νέοι, κατά 50% από το ιστορικό κέντρο και κατά το υπόλοιπο από την Γκορυτσά. Στη συνέχεια, ο κ. Μελετίου, και κάλεσε τους μαθητές να είναι συνεπείς στα μαθήματα, για να αξιοποιήσουν και τις υπόλοιπες ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά τους, μέσω της γνώσης της Ρωσικής, αλλά και του Πρωτοκόλλου Μορφωτικής Συνεργασίας, που υπέγραψε ο Δήμος με την Πρεσβεία της Ρωσίας. Απ΄ την πλευρά του, ο Διευθυντής του Ρωσικού Επιστημονικού και Μορφωτικού Κέντρου στην Αθήνα, κ. Πιετρ Κούπρικοβ, εξέφρασε το θαυμασμό του για την πορεία της συνεργασίας με το Δήμο Ασπροπύργου, και υποσχέθηκε στήριξη των μαθητών της Ρωσικής, στην περίπτωση που θα ήθελαν να φοιτήσουν σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα ρωσικών Πανεπιστημίων, ως υπότροφοι της Ρωσίας.

Η παρουσίαση του Προγράμματος Σπουδών του Δημοτικού Σεμιναρίου Ρωσικής Γλώσσας, από την υπεύθυνη του Μορφωτικού και Επιστημονικού Κέντρου, κ. Φλώρα Ρουσοπούλου, ολοκλήρωσε τη θετική έκπληξη, όσων αποφάσισαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Το Πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Λομονόσοβ (Моско́вский госуда́рственный университе́т и́мени М.В.Ломоно́сова). Οι εξετάσεις των μαθητών του Ασπρόπυργου θα είναι πιστοποιημένες από το εν λόγω ίδρυμα, το δίπλωμα που χορηγεί είναι αναγνωρισμένο απ΄ το ΑΣΕΠ, και για όσους διακριθούν, εφόσον το επιθυμούν, προβλέπονται υποτροφίες σε Πανεπιστήμια της Ρωσίας. Τέλος, η ρωσική αντιπροσωπεία παρέδωσε στο Δήμο τα βιβλία και το οπτικοακουστικό υλικό των μαθημάτων.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ