ΤΟΠΙΚΑ

Οι χώροι στάθμευσης προκάλεσαν ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ασπροπύργου

dimarxeio aspropirgou 1Η απουσία χώρων στάθμευσης στο κέντρο του δήμου Ασπροπύργου είναι γνωστό ότι προκαλεί συχνά κυκλοφοριακό κομφούζιο, αντί όμως να γίνονται προσπάθειες για την εξεύρευση χώρων πάρκινγκ σε πολυσύχναστους και εμπορικούς δρόμους, ο δήμος αγοράζει οικόπεδα περιφερειακά όπως στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής .

Την ίδια ώρα κι ενώ οι τιμές έχουν κατακρυμνηστεί ο Δήμος αγοράζει σε τιμές προ κρίσεως. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το οικόπεδο δίπλα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής , για το οποίο οι εκτιμητές του πρότειναν 140.000 ευρώ 1 1/2 στρέμματα, ο δήμος τελικά το αγόρασε με 120.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και προκάλεσε μεγάλη ένταση μεταξύ του δημάρχου Ν. Μελετίου και του δημοτικού συμβούλου Γ. Ηλία, κυρίως με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Ηλία ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι η αγορά χώρων στάθμευσης στο κέντρο του Ασπροπύργου.

Στην απάντησή του ο δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά: ‘’Είναι κακό να δημιουργηθεί μια ενότητα με παιδικές χαρές, πλατείες κι άλλους χώρους;’’ ασκώντας παράλληλα κριτική στον κ. Ηλία και καταλογίζοντάς του ευθύνες περί διγλωσσίας. Κατόπιν, κάλεσε τον ίδιο να προτείνει στο Σώμα χώρους στο κέντρο ώστε να αγορασθούν. Από την πλευρά του ο κ. Ηλίας κάλεσε τον δήμαρχο να απαλλοτριώσει χώρους. Τελειώνοντας , πιστεύουμε ότι οι ενέργειες της δημοτικής αρχής για αγορά χώρων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να βρεθούν χώροι στο κέντρο της πόλης για δημιουργία πάρκινγκ, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ