ΚΟΣΜΟΣ

Ολάντ: Καμία παραχώρηση στην Άγκυρα για ανθρώπινα δικαιώματα – visa

B942E67919C5526B11A7DB2940BDD3EC

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε ότι τέτοιου είδους ανταλλάγματα έναντι του περιορισμού των προσφυγικών ροών δεν μπορούν να υπάρξουν.

Ο Φρανσουά Ολάντ απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει οποιαδήποτε «παραχώρηση» προς την Τουρκία αναφορικά με το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή της βίζας σε αντάλλαγμα του περιορισμού των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη, κατά την διάρκεια των δηλώσεών του μετά το τέλος της συνόδου των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών ηγετών στο Παρίσι που ο ίδιος συγκάλεσε και συμμετείχε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν μπορεί να υπάρξει καμία παραχώρηση αναφορικά με το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή των κριτηρίων της απελευθέρωσης των θεωρήσεων εισόδου» τόνισε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους ενόψει των δύσκολων διαπραγματεύσεων των 28 με την Άγκυρα στις 17 – 18 Μαρτίου, όπως μεταδίδει το AFP.

«Πρέπει ακόμα και να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει έναν παράγοντα αποσαφήνισης και διαφάνειας στις σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρώπης» προσέθεσε ο Γάλλος Πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι το ίδιο ισχύει επιπλέον στο πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα.

Ο Φ. Ολάντ έδωσε άλλωστε έμφαση στο «πόσο επείγον» είναι να αντιμετωπίσει η Ευρώπη την «βαθιά κρίση» που προκλήθηκε από τις μαζικές ροές προσφύγων και μεταναστών αλλά και την αναγκαιότητα « να διασφαλίσουμε ότι θα οριστούν οι αρχές προκειμένου τα μέτρα που θα ληφθούν να συνάδουν με τις αξίες μας αλλά και ότι θα είναι τα αποτελεσματικότερα»

 

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ