ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΕΛΕΥΣΙΝΑΜΕΓΑΡΑ

Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας: Παραχωρούνται χερσαίες εκτάσεις στην τοπική κοινωνία

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία τροποποίησης και επανακαθορισμού της Χερσαίας Ζώνης

Ειδικότερα, αποδίδονται στους Δήμους Ελευσίνας, Μεγαρέων και Ασπροπύργου χερσαία τμήματα του Λιμένος (όχι, τα λιμάνια), καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία τροποποίησης και επανακαθορισμού της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ελευσίνας Α.Ε (Χ.Ζ.Λ. ΟΛΕ ΑΕ), με τις σύμφωνες γνώμες των Υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας, Οικονομίας και  Οικονομικών,  Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων, Πολιτισμού, του  Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Γ.Ε.Ν.) και της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας του Υπουργείου Γεωργίας.

Οι παραχωρούμενες εκτάσεις αφορούν χερσαία σημεία στη Ζώνη Λιμένος Ελευσίνας, Μεγάρων και Ασπροπύργου, τα οποία δεν χρησιμοποιούνται πλέον για λιμενικές εργασίες και μέχρι σήμερα δεν εντάσσονται στα σχέδια ανάπτυξης του Λιμένα.

Η απόδοση της χρήσης των ανωτέρω εκτάσεων στους Δήμους αποσκοπεί στην αξιοποίηση τους προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και αποτελεί πράξη υποστήριξης τους καθώς έχει κοινόχρηστο και κοινωφελή σκοπό.

Η διαδικασία απόδοσης των εν λόγω εκτάσεων στους Δήμους της περιοχής επισφραγίζεται εντός των προσεχών ημερών με την τελική έγκριση της απόφασης του φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα (Ο.Λ.Ε. ΑΕ) από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προς τον οποίο απεστάλησαν σήμερα από τον Ο.Λ.Ε. ΑΕ όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, σχεδιαγράμματα κ.α, για να δημοσιευτούν σε ΦΕΚ.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ