ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε η διάσκεψη πολιτικών – Σύγκλιση στο μεταναστευτικό – Διαφωνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο ασφαλιστικό

9879123DF0E6D701899E5DE7AD7485ED

Μετά από 6 ώρες συζητήσεων ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν δέχθηκαν τις προτάσεις Τσίπρα για το ασφαλιστικό. Συμφωνία υπήρξε για το μεταναστευτικό ενώ παρά την αντίθεση της ΝΔ συμφωνήθηκε η αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Έξι ώρες διήρκεσε το μαραθώνιο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, χωρίς να υπάρξει συμφωνία για το ασφαλιστικό. Για το προσφυγικό φαίνεται πως υπάρχει σύγκλιση, με επιμέρους διαφοροποιήσεις, και αναμένεται ανακοινωθέν της Προεδρίας. Συμφωνία υπάρχει επίσης για αλλαγές που πρέπει να προωθηθούν άμεσα στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, καθώς και για αλλαγή του εκλογικού νόμου επί το αναλογικότερο.
Πρώτος από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον ΠτΔ αποχώρησε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος ο οποίος τόνισε: «παρά το γεγονός πως μέχρι τις 5 και 30 υπήρχε απόλυτη συμφωνία, εκτός της ΝΔ οι υπόλοιποι συμφωνήσαμε για τα αιτήματα προς την ΕΕ. Ζητήσαμε την ενίσχυση οικονομική και σε μέσα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης. Δεν υπάρχει κανένα θέμα κοινών περιπολιών με την Τουρκία. Ζητάμε τη συνδρομή των δυνάμεων της Frontex».

Αναφερόμενος στη Συνταγματική μεταρρύθμιση ο Πάνος Καμμένος σημείωσε: «Συμφωνήσαμε για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Συμφωνήσαμε στην αλλαγή του εκλογικού νόμου με διαφωνία της ΝΔ».

Έντονη κριτική άσκησε ο κύριος Καμμένος σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αναφορικά με τη στάση τους στο ζήτημα του ασφαλιστικού τονίζοντας:«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προτίμησαν να προστατεύσουν τις πολιτικές που οδήγησαν τα ταμεία σε αδιέξοδο. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ επέλεξαν να μη συμφωνήσουν σε κοινό ανακοινωθέν να και διαχωρίζουν τη θέση τους. Η κυβέρνηση έχει εντολή να προχωρήσει σε λύση που θα διασφαλίζει την επιβίωση των ασφαλιστικών ταμείων χωρίς απολύτως καμία περικοπή στις συντάξεις».

«Η συμφωνία μεγάλου μέρους του πολιτικού κόσμου της χώρας ενισχύει την εθνική πολιτική και όχι την κυβέρνηση» σημείωσε ο κύριος Καμμένος κλείνοντας.

 

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ