ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Ολοκληρώθηκε πρώτη φάση προγράμματος εμβολιασμού παιδιών στον Ασπρόπυργο

Στις 7 και 20 Απριλίου η δεύτερη φάση του προγράμματος σε καταυλισμούς

Πραγματοποιήθηκε στις 30 και 31 Μαρτίου 2016, η πρώτη φάση του προγράμματος εμβολιασμών παιδιών που φοιτούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στον Ασπρόπυργο, από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με παιδιάτρους του Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής και επισκέπτριες υγείας του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας.

Στις 7 και 20 Απριλίου 2016, ολοκληρώνεται η δεύτερη φάση του προγράμματος εμβολιασμών παιδιών που διαβιούν σε καταυλισμούς Ρομά στον Ασπρόπυργο. Το πρόγραμμα εμβολιασμών παιδιών εντάσσεται στη γενικότερη δράση της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής για την προστασία της δημόσια υγείας, με ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες ηλιακές ομάδες, όπως τα παιδιά, καθώς και για τους πληθυσμούς που διαβιούν σε αμιγείς ή μεικτούς καταυλισμούς στην περιοχή του Θριασίου Πεδίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, δήλωσε σχετικά: « Τα θέματα δημόσιας υγείας κατέχουν υψηλή προτεραιότητα στις δράσεις και τις έγνοιες μας που απαιτούν συνεργασία με όλους τους υγειονομικούς φορείς της Δυτικής Αττικής. Ωστόσο, οφείλουμε να καταλάβουμε τόσο η τοπική αυτοδιοίκηση όσο και η κεντρική διοίκηση ότι η καλύτερη πρόληψη και ίσως η μόνη ουσιαστική πρόληψη είναι αυτή που δίνει βάρος στη βελτίωση των όρων διαβίωσης των κατοίκων, ιδιαίτερα σε περιοχές με αμιγείς ή μεικτούς καταυλισμούς και γενικά ακατάλληλα καταλύματα χωρίς πρόσβαση σε βασικά δημόσια αγαθά, όπως το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ