ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Ολοκληρώθηκε το έργο “Waste2bio” για την παραγωγή βιοαιθανόλης από τα διατροφικά απορρίμματα των δημοτών Ασπροπύργου

Ο Δήμος Ασπροπύργου, στην προσπάθειά του για την αντιμετώπιση του προβλήματος διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων, εδώ και τέσσερα  χρόνια, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό, συγχρηματοδοτούμενο έργο “LIFE+ Waste2bio” – «Ανάπτυξη και επίδειξη ενός καινοτόμου συστήματος παραγωγής βιοαιθανόλης από απορρίμματα», σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Δήμο Παπάγου-Χολαργού.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Νικόλαος Μελετίου, σας προσκαλεί σε Ημερίδα, με θέμα: Η Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων στον Δήμο Ασπροπύργου – η ολοκλήρωση & τα αποτελέσματα του έργου “LIFE+ Waste2bio”, τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016, στις 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου, Αλέκου Παναγούλη 13, στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο του Ασπρόπυργου.

Να αναφεθεί ότι επιδίωξη του “Waste2bio” είναι ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη, η εξέταση, η βελτιστοποίηση και η αξιολόγηση, ενός καινοτόμου συστήματος παραγωγής βιοαιθανόλης από σκουπίδια (διατροφικά απορρίμματα), προκειμένου να παραχθεί υψηλής ποιότητας βιοαιθανόλη, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με την βενζίνη για την αυτοκίνηση.

Τα απορρίμματα τροφών των Δημοτώνστο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Στο πλαίσιο εφαρμογής του έργου τα απορρίμματα τροφών των Δημοτών, οδηγούνται στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου και  ξηραίνονται, με τη βοήθεια συστήματος ξήρανσης απορριμμάτων.

Η μάζα και ο όγκος τους, αφού μειωθούν, κατά 80% και 60% αντίστοιχα,  μετατρέπονται στη συνέχεια , ως ξηρό υλικό, με τη βοήθεια ενζύμων, σε βιοαιθανόλη.

Πολλαπλά οφέλη σε περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο

Το γεγονός αυτό έρχεται σε πλήρη συμφωνία με την περιβαλλοντική Ευρωπαϊκή νομοθεσία, αποφέροντας πολλαπλά οφέλη σε περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Να θυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2014, οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα είχαν  τότε τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για το έργο, και τον τρόπο με τον οποίο θα συνέβαλαν  στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή αλλά και πανελλαδικά.

Ακόμη, είχε γίνει ενημέρωση σχετική με τις σύγχρονες τεχνικές διαχείρισης απορριμμάτων, σε επίπεδο Δήμου, και είχαν δοθεί αναλυτικές  οδηγίες στους Δημότες από τους υπεύθυνους του συγκεκριμένου προγράμματος.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ