ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: 50 έθνη θα λάβουν 360.000 πρόσφυγες μέσα στο 2017

Περίπου 360.000 πρόσφυγες από εμπόλεμες χώρες θα λάβουν πενήντα έθνη θα λάβουν μέχρι το τέλος του έτους σύμφωνα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο ίδιος είπε πως οι ηγέτες του κόσμου, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ιδίως η Γερμανία και ο Καναδάς, ορκίστηκαν ότι θα διπλασιάσουν τον αριθμό των μεταναστών που θα δεχτούν φέτος. «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κρίση επικών διαστάσεων» πρόσθεσε ο Ομπάμα.

Περίπου 21 εκατομμύρια πρόσφυγες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις χώρες τους λόγω των συγκρούσεων ή των διωγμών, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Εννέα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις εξάχρονες συγκρούσεις στη Συρία, ενώ περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι επιπλέον έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους λόγω του πολέμου.

«Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας ή να γυρίσουμε την πλάτη μας σε αυτούς τους ανθρώπους. Αν κλείσουμε την πόρτα σε αυτές τις οικογένειες θα προδώσουμε τις βαθύτερες αξίες μας», πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν να λάβουν 110.000 νέους πρόσφυγες από τον Οκτώβριο μέχρι το τέλος του 2017, αριθμός μεγαλύτερος σε σύγκριση με τους 85.000 πρόσφυγες που αναμένεται να φτάσουν στη χώρα τον Σεπτέμβρη.

Τα σχόλια του προέδρου έρχονται μια ημέρα μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας στη Συρία.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ