ΤΟΠΙΚΑ

Ομόφωνο "ναι" απο το Δ.Σ. Ελευσίνας στο νέο τοπικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων

dimarxeio eleusinas 1Την Τρίτη 13/1/2015 συζητήθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα το «νέο τοπικό σχέδιο διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) του Δήμου Ελευσίνας».Το νέο σχέδιο επικαιροποιεί, βελτιώνει και εμπλουτίζει το ήδη υπάρχον σχέδιο του Δήμου Ελευσίνας, θέτοντας τις κατευθυντήριες γραμμές για μια σύγχρονη διαχείριση των ΑΣΑ και σύμφωνη με την Ελληνική και Κοινοτική Νομοθεσία. Το νέο σχέδιο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαλογή των αποβλήτων στην πηγή και στην ενημέρωση/ευαισθητοποίηση των πολιτών και θέτει συγκεκριμένους ποσοτικούς στόχους ανακύκλωσης/αξιοποίησης για τα διάφορα ρεύματα των ΑΣΑ (σύμμεικτα, συσκευασίες, κ.λ.π.)., η επίτευξη των οποίων θα οδηγήσει και σε σημαντική μείωση του συνολικού κόστους διαχείρισης. Ο τελικός στόχος είναι η ελαχιστοποίηση των αποβλήτων που θα οδηγούνται για τελική διάθεση (ταφή). Το σχέδιο του Δήμου μας έρχεται και ως απάντηση σε σχετικό έγγραφο της Περιφέρεις Αττικής, με το οποίο ζητούσε από τους δήμους να καταρτίσουν τοπικά σχέδια διαχείρισης ΑΣΑ με στόχους και δράσεις για το 2015 καθώς και καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης όσον αφορά την παραγωγή και διαχείριση των ΑΣΑ.

Ο Δήμος Ελευσίνας είναι ο μόνος, ο οποίος έχει καταρτίσει ανάλογο σχέδιο.

Σημειώνουμε ότι ο Δήμος Ελευσίνας είναι ο μόνος, ο οποίος έχει καταρτίσει το σχετικό σχέδιο. Πενήντα (50) δήμοι της Αττικής έχουν στείλει προς την Περιφέρεια απλώς απαντητική επιστολή χωρίς να έχουν καταρτίσει όμως τοπικά σχέδια διαχείρισης ΑΣΑ.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ