ΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας: Επιτροπή τεχνικών συμβούλων για την ανέλκυση ναυαγίων

Τεχνογνωσία στο δύσκολο και εξειδικευμένο έργο της ανέλκυσης των επικίνδυνων-επιβλαβών πλοίων και ναυαγίων από τον κόλπο της Ελευσίνας θα προσφέρει στον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ τριμελής ειδική τεχνική επιτροπή, που συγκροτήθηκε από ειδικούς συμβούλους/εμπειρογνώμονες του ΕΜΠ και θα προσφέρει το έργο της αδαπάνως.

Ειδικότερα, η επιτροπή συγκροτήθηκε με ομόφωνη απόφαση του δ.σ. του ΟΛΕ ΑΕ, μετά από σχετική εισήγηση του διευθύνοντος συμβούλου, Απόστολου Καμαρινάκη, για τις εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις που απαιτούνται για την ασφαλή απομάκρυνση των επικίνδυνων πλοίων, τα οποία επιβαρύνουν επί σειρά ετών τη θάλασσα της Ελευσίνας.

Έργο της επιτροπής θα είναι τόσο η αξιολόγηση των τεχνικών μελετών που θα υποβάλλουν οι υποψήφιοι ανάδοχοι κατά τη διενέργεια διαγωνισμών, όσο και η επίβλεψη του έργου σε κάθε φάση των εργασιών, ώστε να διασφαλίζονται και να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τον ΟΛΕ, η επιτροπή απαρτίζεται από ανωτάτου κύρους ειδικούς με εξειδικευμένη κατάρτιση σε θέματα ναυτικής τεχνολογίας και θαλασσίων μεταφορών.

Συγκεκριμένα, πρόεδρος ορίστηκε ο Μιχαήλ Μαντζαφός, διπλωματούχος μηχανολόγος-μηχανικός, τεχνικός σύμβουλος ναυτιλιακών θεμάτων HELLENIC LLOYD’S/LLOYD’S REGISTER GROUP και πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας.

Μέλη της επιτροπής ορίστηκαν ο Γρηγόρης Γρηγορόπουλος, καθηγητής ΕΜΠ, κοσμήτορας  της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων-Μηχανικών ΕΜΠ, διδάσκων τη Μαθηματική Υδροστατική και Ευστάθεια Πλοίου Ι και ΙΙ, διευθυντής του Εργαστηρίου Ναυτικής και Θαλάσσιας Υδροδυναμικής του ΕΜΠ, καθώς και ο Νικόλαος Βεντίκος, αναπληρωτής καθηγητής Ναυπηγών Μηχανολόγων-Μηχανικών ΕΜΠ, διευθυντής του Τομέα Μελέτης Πλοίου και Θαλασσίων Μεταφορών, ειδικός σε θέματα θαλάσσιας ρύπανσης και εκτίμησης κινδύνου.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ