ΤΟΠΙΚΑΦΥΛΗ

Οργανώνουν τον αγώνα τους για την κατάργηση του ΧΥΤΑ Φυλής συλλογικότητες της Δυτικής Αττικής

Την συνέχιση του αγώνα τους για τον καθορισμό της κατάργησης του ΧΥΤΑ της Φυλής στο πλαίσιο του ΠΕΣΔΑ Αττικής κοινοποιούν με συνεχείς ανακοινώσεις τους οι Πρωτοβουλίες Πολιτών και το Συντονιστικό τους, ενώ επιδιώκουν και την έκδοση ψηφισμάτων από τα Δημοτικά Συμβούλια.

Συγκεκριμένα το Συντονιστικό αναφέρει:

Κλίμα έντονης ανησυχίας και αναβρασμού επικρατεί σε ολόκληρη τη Δυτική Αττική και τη Δυτική Αθήνα. Στο επίκεντρο βρίσκεται η χρόνια περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής, σημαντική αιτία της οποίας είναι η συγκέντρωση του συνόλου, σχεδόν, των δραστηριοτήτων (νόμιμων και παράνομων) της διαχείρισης των αποβλήτων της Αττικής.

Η συζήτηση του νέου εθνικού σχεδίου για τα επικίνδυνα απόβλητα, αλλά και το νέο περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Αττικής -που οδεύει για έγκριση από το περιφερειακό συμβούλιο- «άναψαν» νέες φωτιές.

Ο ΧΥΤΑ Φυλής, που όλο κλείνει και όλο παραμένει, το ΕΜΑΚ Φυλής που συνεχώς «μεγαλώνει», ο αποτεφρωτήρας νοσοκομειακών που όλο φεύγει και όλο παραμένει, οι υπόγειες συνεννοήσεις για νέο χώρο ταφής επικίνδυνων αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) στον Ασπρόπυργος, η επιδίωξη της εταιρείας WATT Α.Ε. να κατασκευάσει νέα μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων 100.000 τόνων μέσα στην ΟΕΔΑ Φυλής, συνθέτουν τη ζοφερή εικόνα της περιοχής, τώρα και για πολλά χρόνια ακόμη.

Οι κάτοικοι της μεγάλης αυτής περιοχής δε μένουν με «σταυρωμένα» χέρια. Σε νέα σύσκεψη του συντονισμού συλλογικοτήτων και πολιτών της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε στις 3/10, συζητήθηκε η κατάσταση που διαμορφώνεται και αποφασίστηκε σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών για την ενημέρωση και την κινητοποίηση των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέχρι και τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, που θα εγκρίνει το νέο ΠΕΣΔΑ.

Ήδη, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τις δημοτικές αρχές Αγίων

Αναργύρων – Καματερού και Ελευσίνας.

Ήδη, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τις δημοτικές αρχές Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Ελευσίνας. Αντίστοιχες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν από την ερχόμενη Δευτέρα και με όλες τις άλλες δημοτικές αρχές της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής. Επιδιώκεται η έκδοση αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων, για ριζικό αναπροσανατολισμό του σχεδίου για το νέο ΠΕΣΔΑ Αττικής, αποσυμφόρηση της Δυτικής Αττικής και εφαρμογής προγράμματος περιβαλλοντικής αποκατάστασης.

Σήμερα Δευτέρα 10/10 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την ΕΕ της ΠΟΕ ΟΤΑ. Παράλληλα, θα επιδιωχθούν συναντήσεις με δημοτικά σχήματα, με τις περιφερειακές παρατάξεις, καθώς και με κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων και το προεδρείο της Βουλής.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην ενημέρωση και στην κινητοποίηση των πολιτών της περιοχής. Σε αυτό το πλαίσιο, προγραμματίζονται ανοιχτές συγκεντρώσεις ενημέρωσης – διαμαρτυρίας, οι οποίες θα λειτουργήσουν σαν προπομπός της μαζικής παρουσίας στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, στην οποία θα συζητηθεί ο νέος περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των αποβλήτων.

Φυλή, 8/10/2016

«Δυτικό μέτωπο»

Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δυτικής Αττικήςκαι Δυτικής Αθήνας

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ