ΕΛΛΑΔΑ

Οριστικές αποχωρήσεις απο το δημόσιο

Ηµεροµηνία-ορόσηµο για σχολικούς φύλακες και δηµοτικούς αστυνοµικούς η 23η Μαρτίου Περίπου 1.700 σχολικοί φύλακες και σχεδόν 300 δηµοτικοί αστυνοµικοί αναµένεται να απολυθούν οριστικά, µετά την οκτάµηνη παραµονή τους στο πρόγραµµα διαθεσιµότητας-κινητικότητας, σύµφωνα µε ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου.
Μικρό µέρος από τις 2.000 απολύσεις του Μαρτίου (περίπου οι 400) θα προστεθούν στις 3.600 που έχουν γίνει µέχρι σήµερα, κλειδώνοντας τη µνηµονιακή δέσµευση για 4.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις µέχρι το τέλος του 2013, για τις οποίες είχε δοθεί σιωπηρή παράταση από τους εκπροσώπους του Μηχανισµού Στήριξης. Οι υπόλοιπες θα περάσουν στη «δεξαµενή» των 11.000 απολύσεων, που µε βάση το Μνηµόνιο θα πρέπει να πραγµατοποιηθούν µέχρι  το τέλος του 2014.
Το προσωπικό που φαίνεται ότι θα πληρώσει το… µάρµαρο των απολύσεων είναι οι σχολικοί φύλακες. Από τα περίπου 2.000 άτοµα που εντάχθηκαν σε διαθεσιµότητα τον Ιούνιο του 2013, οι 1.700 (ποσοστό 85%) θα τεθούν εκτός δηµόσιου τοµέα καθώς δεν θα κατορθώσουν, όπως όλα δείχνουν, να πετύχουν µετάταξη εντός των χρονοδιαγραµµάτων.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ