ΤΟΠΙΚΑ

Οριστική απομάκρυνση των διάσπαρτων αποβλήτων στη Δ. Αττική

Προς πλήρη επίλυση βαίνει το θέμα που αφορά στην αποκομιδή και των υπόλοιπων ποσοτήτων διάσπαρτων αποβλήτων που έχουν καταγραφεί σε όλη την έκταση της Δυτικής Αττικής από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής. Κατόπιν συναντήσεων της Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Σταυρούλας Δήμου με τη Διευθύντρια του Συντονιστικού Γραφείου Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών (ΣΥΓΑΠΕΖ) κας Πουλή και τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων του ΥΠΕΚΑ κου Τριάντη, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής εξέδωσε σχετική απόφαση η οποία καλεί σε υποβολή αιτημάτων για ένταξη έργων προς αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημίας που αφορούν σε αγνώστου προέλευσης απόβλητα στο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Φυσικό Περιβάλλον 2014» κατόπιν πρόσκλησης του ΣΥΓΑΠΕΖ.

Η αποκομιδή θα γίνει στις θέσεις Νεόκτιστα σε πρανή του παραδρόμου της Λεωφ. Αιγάλεω, Μαύρη Ώρα, Κρυψώνα, Φάκα – Ποταμιά και Πέτρα Εβραίου, στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας στη θέση Φίχθι και στο Δήμο Μεγαρέων στις θέσεις Κάρβουνο – Κολάτα – Μαυρατζά και Κανδήλι.

Η απόφαση αναφέρεται σε 8 περιοχές της Δυτικής Αττικής των Δήμων Ασπροπύργου, Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγαρέων όπου έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί απόβλητα. Συγκεκριμένα στο Δήμο Ασπροπύργου στις θέσεις Νεόκτιστα σε πρανή του παραδρόμου της Λεωφ. Αιγάλεω, Μαύρη Ώρα, Κρυψώνα, Φάκα – Ποταμιά και Πέτρα Εβραίου, στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας στη θέση Φίχθι και στο Δήμο Μεγαρέων στις θέσεις Κάρβουνο – Κολάτα – Μαυρατζά και Κανδήλι. Το κόστος της απομάκρυνσης και της αποκατάστασης των παραπάνω χώρων θα αναληφθεί από το Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΚΑ.

Στ. Δήμου «Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες υπερβήκαμε τις αρμοδιότητές μας και καταφέραμε να απομακρύνουμε περισσότερους από 400 τόνους».

Η αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής δήλωσε σχετικά: «Ένας μαραθώνιος 3,5 χρόνων για την αποκομιδή των διάσπαρτων αποβλήτων σε όλη την έκταση της Δυτικής Αττικής ολοκληρώνεται. Απόβλητα που για χρόνια έμεναν παρατημένα και εγκυμονούσαν κινδύνους για την υγεία των κατοίκων. Με συντονισμένες προσπάθειες και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες υπερβήκαμε πολλές φορές τις αρμοδιότητές μας και καταφέραμε να απομακρύνουμε περισσότερους από 400 τόνους. Πετύχαμε στο τέλος της θητείας μας μέσα στο καλοκαίρι να βγει η προκήρυξη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και να μαζευτούν και τα τελευταία απόβλητα που έχουν καταγραφεί. Θέλω να ευχαριστήσω τους κατοίκους των περιοχών που μας εμπιστεύτηκαν και μας ενημέρωσαν για τις αποθέσεις των αποβλήτων, τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, τους αρμόδιους φορείς για τη συνεργασία καθώς και τον τοπικό τύπο για τη στήριξη σε όλη μας την προσπάθεια».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ