ΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Σημαντική επίσκεψη της Πρέσβειρας του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Ειρήνη μέσω του Τουρισμού στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας

Φωτογραφία1866Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, υποδέχθηκε σήμερα στις  11πμ, μαζί με τον Δήμαρχο Ελευσίνας, κ. Γ. Τσουκαλά, την Πρέσβειρα του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Ειρήνη μέσω του Τουρισμού, κα Cassandra (Cassie) De Pecol, στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η νέα γενιά, εκπροσωπούμενη από τους μαθητές του Πυρουνάκειου Λυκείου Ελευσίνας και πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και συμβολική δενδροφύτευση ελιάς. Η Πρέσβειρα παρέδωσε την Διακήρυξη Ειρήνης του Διεθνούς Ινστιτούτου, σηματοδοτώντας έτσι τη σημασία τόσο του πολιτισμού και των προϋποθέσεων της ειρήνη για την ανάπτυξη του τουρισμού και γενικά τη βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη όσο και τη σημασία διατήρησης και προστασίας ιδιαίτερων τόπων, όπως η Ελευσίνα, για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, της ποικιλομορφίας και των τοπικών αξιών ως θεμελιωδών στοιχείων της κουλτούρας ειρήνης. Η Ελευσίνα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 σηματοδοτεί συνολικά για τη Δυτική Αττική ένα νέο υπόδειγμα ανθρωποκεντρικής και βιώσιμης ανάπτυξης.

H επίσκεψη έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και είναι σίγουρο πως θα επιδράσει θετικά και γενικότερα καθως η  Πρέσβειρα του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Ειρήνη συνοδευόταν από κλιμάκιο  που το εκπροσωπούσαν παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας.Φωτογραφία1860 Φωτογραφία1861 Φωτογραφία1862 Φωτογραφία1863 Φωτογραφία1864 Φωτογραφία1865
Φωτογραφία1856
Φωτογραφία1857 Φωτογραφία1858 Φωτογραφία1859

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ