ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Ο Δήμος Ασπροπύργου βραβεύει τους επιτυχόντες στα ΑΕΙ & ΤΕΙ

Απόψε στις 20:00 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Γαλαξίας», με Ομιλήτρια την κ. Όλγα Σταυροπούλου, Πρόεδρος της ¨Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε.¨ 

Μακριά από τετριμμένα στερεότυπα και ανούσιες κοινοτοπίες, ο Δήμος Ασπροπύργου, εδώ και δέκα χρόνια, επέλεξε να συνδυάζει την καθιερωμένη Τελετή Βράβευσης των Επιτυχόντων, στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της Χώρας (Α.Ε.Ι & Α.Τ.Ε.Ι), με σύντομες ομιλίες διαπρεπών Ακαδημαϊκών Δασκάλων, προς τους νέους Φοιτητές, αναφορικά με τη διαδρομή που καλούνται να επιλέξουν και να βαδίσουν, στον κόσμο που μόλις γνώρισαν.

Φέτος, όμως, η Δημοτική Αρχή του κ. Νικόλαου Μελετίου, κάνει ένα επιπλέον βήμα, που αποδεικνύει -έμπρακτα- πόσο σοβαρά την απασχολεί το εξαιρετικά δύσκολο τοπίο, που διαμόρφωσε η πολύπλευρη κρίση, η οποία μαστίζει την Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, αλλά και πόσο κοντά βρίσκεται στους προβληματισμούς των Νέων. Αποφάσισε, λοιπόν, «να θέσει το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων». Με άλλα λόγια, να μιλήσει στους Νέους, με όρους της τεχνολογικής καθημερινότητάς τους! Για όλα εκείνα, που θα πρέπει να συνιστούν τα ουσιώδη της φοιτητικής τους διαδρομής, ώστε το κατοπινό βιογραφικό τους, να γίνει πανίσχυρο διαβατήριο, για το μέλλον που ονειρεύονται στην Ελλάδα, κι όχι στην ξενιτιά!…

Για τους μυημένους στη «γλώσσα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης», αυτών που ξενικά ονοματίζονται ως ¨Social Media¨, το θέμα που θα προσεγγίσει η φετινή, επίσημη προσκεκλημένη της Τελετής, «μιλάει από μόνο του» στους Νέους, και σίγουρα τους προδιαθέτει θετικά, καθώς ξέρουν λίγο ως πολύ τη βαρύτητα κάποιων σύγχρονων όρων: ¨Hashtag στην Πραγματικότητα. #αγορά | #δεξιότητες | #startups¨. Για τους άλλους, τους πολλούς, που δεν έχουν ακούσει ή δεν έχουν διαβάσει ποτέ, για το νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας στη Χώρα μας, το οποίο, έχοντας χαρακτηριστικά καινοτομίας και ταχείας ανάπτυξης, μπορεί να συνεισφέρει καθοριστικά στη μαζική δημιουργία νέων, ποιοτικών θέσεων εργασίας και στη συνολικότερη ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας, όσα θα παρουσιάσει η κ. Όλγα Σταυροπούλου, Πολιτικός Επιστήμονας και Κοινωνιολόγος, (Northeastern, ΗΠΑ), κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Διεθνών Πολιτικών Σπουδών (ULB, Βέλγιο), συνιστούν μια ευκαιρία μύησης, σε εκείνα τα στοιχεία και εφόδια, που ανοίγουν το Δρόμο προς τον κόσμο των νεοφυών επιχειρηματικών Ιδεών.

Για όσους δεν τη συνάντησαν ποτέ, η λέξη ¨hashtag¨, προέρχεται από την ένωση των λέξεων hash και tag, δηλαδή, του συμβόλου # και μιας ετικέτας (λέξης). Για παράδειγμα, #Greece. Η πρώτη χρήση ¨hashtag¨ στα ¨Social Media¨ πραγματοποιήθηκε στο Twitter, το 2007. Έκτοτε χρησιμοποιείται για την κατηγοριοποίηση συζητήσεων και δημοσιεύσεων. Ένα hashtag, δηλαδή, μπορεί να προσδώσει νόημα σε μία δημοσίευση, διότι, δείχνει σε τι αναφέρεται. Ένα hashtag μπορεί και λειτουργεί όταν αποτελεί σύνδεσμο και με κλικ πάνω σε αυτό μπορεί και ομαδοποιεί δημοσιεύσεις. Από τα δημοφιλέστερα ¨Social Media¨, ¨hashtags¨ χρησιμοποιούν το Facebook, το Twitter, το Google+, το Instagram, το Vine, το Pinterest, και το Tumblr.

Η κ. Όλγα Σταυροπούλου είναι αυτοδημιούργητη, μάχιμη (κοινωνική) επιχειρηματίας, που διακρίνεται για τα έργα που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί, για την ενίσχυση και προώθηση της επιχειρηματικότητας, της απασχολησιμότητας και της Δια Βίου Μάθησης, αλλά και για τις επιτυχημένες εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, που κινητοποιούν, εμπλέκουν, αφορούν, ενδυναμώνουν και ενθουσιάζουν χιλιάδες ευρωπαίους πολίτες.

-Το 2000, η κ. Σταυροπούλου, ίδρυσε, μαζί με ομάδα συνεργατών της, τη ¨Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε.΄΄, στην οποία κατέχει τη θέση της Προέδρου.

-Το 2011, (συν)ίδρυσε την Κοινωνική Επιχείρηση «knowl», για την Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση, και είναι Μέλος του Δ.Σ της.

-Από το 2001, είναι η Εθνική Συντάκτρια του Τακτικού Ευρωβαρόμετρου (Ευρωπαϊκή Επιτροπή).

-Επιπλέον, το 2011, ανέλαβε ως Συντονίστρια του ελληνικού τμήματος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μεντόρων για Γυναίκες Επιχειρηματίες (Ευρωπαϊκή Επιτροπή).

-Την περίοδο 2012-2016 διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Αθηνών, Πειραιώς & Περιχώρων, καθώς και Γενική Γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών (της ΕΕΔΕ).

-Από το 2012, είναι Μέλος της Επιτροπής Θεσμικών Παρεμβάσεων, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών, και το διάστημα 2013 – 2014 κατείχε την έδρα για την Επιχειρηματική Συμμαχία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Γυναικών και Τεχνολογίας.

-Το 2014, η κ. Σταυροπούλου  επιλέχθηκε ως Πρέσβειρα για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, για την Ελλάδα, μια πρωτοβουλία του WED NY, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ.

-Είναι Πρέσβειρα (Mellon Angel) της καινοτόμου, βραβευμένης (με Education Business Award 2016) κοινωνικής πρωτοβουλίας «Mellon, Επιταχυντής Δεξιοτήτων» που προάγει την απασχολησιμότητα και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας, ενδυναμώνοντας και ενισχύοντας τις επαγγελματικές δεξιότητες. Αξίζει να σημειωθεί πως, μέσα σε 13 μήνες, η πρωτοβουλία αυτή έχει εκπαιδεύσει δωρεάν 1.512 άτομα μέσω 18 ανοιχτών σεμιναρίων.

Η κ. Όλγα Σταυροπούλου έχει αναπτύξει καινοτόμα μοντέλα & εργαστήρια επαγγελματικής ανάπτυξης, μετάδοσης και διάχυσης γνώσης όπως το «STARS success yourself», κατά ICF πιστοποιημένο», το «knowledge shots», το «true talks» και το «the public interview). Είναι πιστοποιημένη Practictioner (Realise 2, CAPP) στην προσέγγιση δυνατών σημείων και κάτοχος του πιστοποιημένου Advanced Diploma in Personal and Executive Coaching (αναγνωρισμένο πρόγραμμα από το European Mentoring and Coaching Council & το International Coach Federation) και φέρει πιστοποιητικό σε δεξιότητες καθοδήγησης (mentoring) από το διεθνή φορέα πιστοποίησης προσόντων BUPNET. Ειδικότερα, στον τομέα της καθοδήγησης (mentoring), πέρα από την ανάπτυξη συστημάτων καθοδήγησης π.χ. για λογαριασμό του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ / ΓΣΕΒΕΕ) καθώς και στο πλαίσιο ευρωπαϊκών έργων, έχει αναλάβει και Μέντορας για το ΜΙΤ Greece Startup Competition 2014 (MIT Enterprise Forum Greece), το Πρόγραμμα «Επιχειρώ Κοινωνικά» της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, του Δήμου Αθηναίων.

Η κ. Σταυροπούλου έχει συμπεριληφθεί, τέσσερις (4) φορές (2012, 2013, 2014, 2015), στην ετήσια έκδοση της ¨ICAP Group¨, με τις Γυναίκες Ηγέτες στις Επιχειρήσεις, που κυκλοφορεί με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».  Είναι Πολιτικός Επιστήμονας και Κοινωνιολόγος (Northeastern, ΗΠΑ), κάτοχος  Μεταπτυχιακού Τίτλου Διεθνών Πολιτικών Σπουδών (ULB, Βέλγιο), Διατριβή: «Η Πολυγλωσσία στην Ευρωπαϊκή Κοινωνία της Πληροφορίας».

Το 2007 εκδόθηκε το μυθιστόρημά της, υπό τον τίτλο «Από τον Ρωμαίο στον Τζακ» (¨Εμπειρία Εκδοτική¨). Είναι παντρεμένη, και μητέρα ενός γιου.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ