ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Ο Δήμος Ασπροπύργου προωθεί την απασχόληση ανέργων

Ανακοινώθηκε η δράση «Προώθηση της απασχόλησης ανέργων μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε Δήμους της χώρας (επιβλέποντες φορείς), συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων για 24.251 θέσεις πλήρους απασχόλησης», η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινο Δυναμικού, Εκπαίδευση & Διά Βίου Μάθηση».

Η δράση έχει οκτάμηνη διάρκεια και αποσκοπεί:
 στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων,
 στην αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων,
 στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών,
 στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της δημόσιας διοίκησης,
 στη βελτίωση των υποδομών των Δήμων,
 στην αναβάθμιση των προσόντων των ανέργων,
 στη σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

Αντικείμενο της δράσης είναι η δημιουργία απασχόλησης μέσω της τοποθέτησης προσωπικού για συνολικό χρονικό διάστημα οκτώ (8) μηνών σε Δήμους, Περιφέρειες και άλλες δημόσιες υπηρεσίες και περιλαμβάνει την παράλληλη κατάρτιση, συμβουλευτική και πιστοποίηση των ωφελούμενων μέσω επιμορφωτικών σεμιναρίων, με στόχο τη διευκόλυνση της επανένταξής τους στην αγορά εργασίας στο πλαίσιο της Προώθησης της Απασχόλησης. Η δράση έχει διττό στόχο αφενός την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία, σε περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία και αφετέρου στην αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων, ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Δικαίωμασυμμετοχής στη διαδικασία έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 ετών και άνω, που ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
3. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
4. άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους,
5. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών,
6. εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ,
7. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), πρώην (Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος).

Υποβολή Αιτήσεων έως και 03/02/2017 και ώρα 12η μεσημβρινή.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να προσέλθουν στο Γραφείο Απασχόλησης του Δήμου Ασπροπύργου (Σαλαμίνος 20, Ασπρόπυργος), από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10.00 έως τις 18.00, προκειμένου να ενημερωθούν για την περαιτέρω διαδικασία υποβολής αίτησης στο πρόγραμμα.
Παράλληλα μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Απασχόλησης του Δήμου Ασπροπύργου στα τηλέφωνα 2132006489 και 2105576704.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ