ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Ο Δήμος Ασπροπύργου τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με Εθνική Υπερηφάνεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα, εορτάστηκε και φέτος στο Δήμο Ασπροπύργου η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

Ο εορτασμός ξεκίνησε, το πρωί της Κυριακής, της 27ης Οκτωβρίου, στην Πλατεία Ηρώων με τη πραγματοποίηση, της τελετής επιμνημόσυνης δέησης για τους πεσόντες  προγόνους μας, στους Βαλκανικούς πολέμους, τη Μικρά Ασία, και τους Α΄ και Β΄ Παγκόσμιους Πολέμους ενώ ομιλία, στο πνεύμα των ημερών εκφώνησε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Νέων Κοινωνικών Δομών, κ. Γεωργία Πηλιχού.

Ακολούθησε, απόδοση τιμών στη μνήμη των νεκρών από τη μαθητική κοινότητα, τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, τις Τοπικές Κομματικές Οργανώσεις και τους Εκπροσώπους Συλλόγων και Σωματείων της πόλης.

Ο Δήμος Ασπροπύργου τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940Το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση προς τιμή των νέων φοιτητών της πόλης στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Γαλαξίας». Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Νικόλαος Μελετίου για μία ακόμα φορά συνεχάρη τις νέες και τους νέους, για την επιτυχία τους και ευχήθηκε σύντομα να «επιστρέψουν» τις γνώσεις τους στον τόπο τους, τον Ασπρόπυργο. Προσκεκλημένος του Δημάρχου από την Πανεπιστημιακή Κοινότητα ήταν ο κ. Παναγιώτης Κτενίδης, Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Καθηγητής του Μεταπτυχιακού Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό προς τους νέους φοιτητές. Τόνισε χαρακτηριστικά τη σημασία της απόκτησης ακαδημαϊκών προσόντων, μίλησε για τις ευκαιρίες που έχουν οι νέοι φοιτητές και κατέληξε ευχόμενος καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών στους επιτυχόντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Την Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε με τη δέουσα λαμπρότητα, ο επίσημος εορτασμός της Εθνικής Επετείου, με τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και την τελετή στην Πλατεία Ηρώων, όπου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Θεμιστοκλής Τσόκας  εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας. Ακολούθησε η πρόσκληση νεκρών, πεσόντων αγωνιστών από μαθητές του ΓΕ.Λ., ενώ στεφάνια κατατέθηκαν από τον Δήμαρχο της πόλης, τη Βουλή των Ελλήνων, την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Ελληνική Αστυνομία και τις  Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την άψογη μαθητική παρέλαση, κατά μήκος της Λεωφόρου Δημοκρατίας συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου και κερδίζοντας δίκαια το χειροκρότημα και τις εντυπώσεις όλων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης η Φιλαρμονική του Πνευματικού Κέντρου παιάνιζε εμβατήρια, ενώ μετά το πέρας της παρέλασης παρατέθηκε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.   Ο Δήμος Ασπροπύργου τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 Ο Δήμος Ασπροπύργου τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την άψογη μαθητική παρέλαση, κατά μήκος της Λεωφόρου Δημοκρατίας συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου και κερδίζοντας δίκαια το χειροκρότημα και τις εντυπώσεις όλων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης η Φιλαρμονική του Πνευματικού Κέντρου παιάνιζε εμβατήρια, ενώ μετά το πέρας της παρέλασης παρατέθηκε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ