ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Ο Δήμος Ασπρόπυργου σε διαδικτυακή εσπερίδα για τον εθελοντισμό

Ο Δήμος Ασπροπύργου συμμετείχε το Σαββάτο, 5 Δεκεμβρίου, στην Διαδικτυακή Εσπερίδα για τον Εθελοντισμό, που συνδιοργανώθηκε από την Ακαδημία Εθελοντισμού «HELPHELLAS”, τον Φορέα Κοινωνικής Υποστήριξης «Θέλω», τον Δήμο Αμαρουσίου, την ΚΕΔΑ, το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών, και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Πιο συγκεκριμένα, η εσπερίδα είχε τίτλο «Ο Εθελοντισμός στην Ελλάδα της σημερινής συγκυρίας» και σε αυτήν τοποθετήθηκαν οι κ.κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Εσωτερικών, Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι καθώς και Εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πανελλήνιας Ένωση Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και εκπρόσωποι της πνευματικής, εκκλησιαστικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.

Σε ειδική θεματική ενότητα της εσπερίδας, για πρώτη φορά περιελήφθη ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε σχέση με τον Εθελοντισμό, θέτοντας ένα γόνιμο πεδίο προβληματισμού και προτάσεων, για μια οργανωμένη παρέμβαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο χώρο του Εθελοντισμού, σε συνεργασία με την Κοινωνία των Πολιτών.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου σε τοποθέτησή του ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους τους συνδιοργανωτές της εσπερίδας, θεωρώντας τον εθελοντισμό μία ανιδιοτελή προσφορά που συμβάλλει στη συνολική ευημερία της κοινωνίας των πολιτών και βοηθά τον άνθρωπο να νιώθει μέλος της κοινότητας που ζει, δημιουργώντας όχι μόνο καλύτερες συνθήκες ζωής σε όσους το έχουν ανάγκη, μα και ένα βιώσιμο περιβάλλον για όλους.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ