ΤΟΠΙΚΑΑΧΑΡΝΕΣ

Ο Δήμος Αχαρνών κήρυξε πτώχευση – 10,27 εκατ. ευρώ το χρέος

Την πτώχευση του δήμου Αχαρνών κήρυξε ο δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός.

Τα χρέη του δήμου ανέρχονται στα 10,27 εκατ. ευρώ και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, μετά και την οριστική άρνηση του Ταμείου Δανείων και Παρακαταθηκών να παράσχει νέο δάνειο.

Οι Αχαρνές είναι ο τρίτος δήμος που πτωχεύει, αφού είχαν προηγηθεί οι δήμοι Σαλαμίνας και Φαιστού τον περασμένο χειμώνα

O δήμαρχος Αχαρνών, Γιάννης Κασσαβός σημείωσε: «Στεκόμαστε με υπευθυνότητα απέναντι στο οικονομικό πρόβλημα του Δήμου Αχαρνών και λαμβάνουμε δύσκολες αποφάσεις, υπολογίζοντας ένα και μόνο πράγμα: το συμφέρον των δημοτών και της πόλης. Στόχος μας είναι η δυσχερής οικονομική κατάσταση του Δήμου Αχαρνών να μην αποτελέσει άλλοθι για να χαθεί ακόμη μία δημοτική περίοδος που οι συμπολίτες μας θα στερηθούν σημαντικά έργα υποδομής. Εδώ και 21 μήνες είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, αλλά το ταμειακό έλλειμμα των 10,27 εκατ. ευρώ, ο υψηλός δανεισμός των προηγούμενων ετών και το μεγάλο ύψος των οφειλών από παρελθόντα έτη δημιούργησαν συνθήκες οικονομικού «στραγγαλισμού» στον Δήμο Αχαρνών. Η οικονομική εξυγίανση του Δήμου Αχαρνών θα ολοκληρωθεί με την τεχνική και τη θεσμική βοήθεια του Οικονομικού Παρατηρητηρίου».

Η ανακοίνωση του Δήμου

Όπως τονίζει -μεταξύ άλλων- σε σχετική ανακοίνωσή του ο δήμος, «η σαθρή οικονομική κατάσταση του Δήμου Αχαρνών είναι γνωστή σε όλους τους πολίτες του δήμου, καθώς αυτοί είναι που επωμίζονται στην καθημερινότητά τους τα αποτελέσματα της οικονομικής στέρησης του Δήμου Αχαρνών. Η χρηματοδότηση από την Πολιτεία έχει μειωθεί έως και 60%, λόγω των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης, ενώ παράλληλα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου Αχαρνών, η εξυπηρέτηση του υψηλού δανεισμού και το ταμειακό έλλειμμα των 10,27 εκατ. ευρώ -που βεβαιώνεται από δύο ελέγχους ορκωτών λογιστών (2008 και 2014) και του ελέγχου των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (2015)- δημιούργησαν συνθήκες οικονομικού στραγγαλισμού»

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ