ΕΛΕΥΣΙΝΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Ο Δήμος Ελευσίνας υπέγραψε το πρωτόκολλο συνεργασίας για την ίδρυση «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων»

Την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016  στο Μουσείο της Ακρόπολης υπογράφτηκε από Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμους και Φορείς   το πρωτόκολλο συνεργασίας για την ίδρυση  «Αμφικτυονίας Αρχαίων  Ελληνικών Πόλεων» . Η  πρωτοβουλία αυτή ανήκει στο Δήμαρχο  Μαραθώνα κ. Ηλία Ψινάκη.
Στην  εκδήλωση  σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν εκτός από τον Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Ηλία Ψινάκη, η εκπρόσωπος  της UNESCO,  ο Υπουργός Εσωτερικών,ο Πρέσβης της Κίνας , ο Πρόεδρος της  Κ.Ε.Δ.Ε. , ο Γεν.Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών ,η Σύμβουλος  Πολιτισμού κ.α. Λίγο πριν την υπογραφή διαβάστηκε  το πρωτόκολλο συνεργασίας από τον συντονιστή της εκδήλωσης κ. Αλέξη Κωστάλα.
Βασική επιδίωξη της « Αμφικτυονίας Αρχαίων  Ελληνικών Πόλεων» θα είναι η προώθηση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, η βέλτιστη οργάνωση του πολιτισμού σε τοπικό επίπεδο και η σωστή διαχείριση των θεμάτων του, όπως και η προστασία ,η διεκδίκηση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Ο Δήμος Ελευσίνας ως μια από τις πέντε ιερές πόλεις της αρχαιότητας συμμετείχε στην τελετή.  Το σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψε εκ μέρους του Δήμου Ελευσίνας , η Αντιδήμαρχος  κα Δέσποινα Οικονόμου.

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ