ΤΟΠΙΚΑΜΑΝΔΡΑ

Ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΣΚΟΤ Α.Ε.

Άμεσα ανταποκρίθηκε ο Δήμος Μάνδρας- Ειδυλλίας στο αίτημα των εργαζομένων της ΣΚΟΤ Α.Ε. για υποστήριξη του δίκαιου αγώνα τους.

Όπως τόνισε η Δήμαρχος Γιάννα Κριεκούκη κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου το έθεσε ως έκτακτο θέμα της ημερήσιας διάταξης: «είμαι βέβαιη ότι στο σύνολό του το Σώμα και η Διοίκηση είναι στο πλευρό των εργαζομένων με δεδομένο ότι είναι ένα μείζον πρόβλημα να έρχονται εργαζόμενοι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της ανεργίας στην περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύουμε. Οι λύσεις σίγουρα δεν είναι απλές και δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια τους λόγους που μία υγιής επιχείρηση μέχρι πρότινος επέλεξε την εκ περιτροπής εργασία».

Πέρα από την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στους εργαζόμενους, προτάθηκε από τη Δήμαρχο να αποφασίσει το σώμα για την συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής στην οποία θα μετέχει και εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας με επικεφαλής την ίδια την Δήμαρχο. Η επιτροπή θα αναλάβει να συναντηθεί με την ιδιοκτησία της επιχείρησης ΣΚΟΤ Α.Ε. με σκοπό την εξεύρεση λύσης ώστε να επανέλθει το πλήρες εργασιακό καθεστώς στους εργαζόμενους της εταιρίας.

Στη συνέχεια της συνεδρίασης τo λόγο έλαβαν η εκπρόσωπος των εργαζομένων κα Ρόκα Γρηγορία η οποία αναφέρθηκε στο καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι στη συγκεκριμένη εταιρεία και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δυτικής Αττικής ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δεν πρέπει να επιτρέπονται τέτοιες συνθήκες εργασίας και ότι υπάρχει ο κίνδυνος να μετατραπεί η περιοχή της Δυτικής Αττικής σε οικονομική ζώνη.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τον λόγο έλαβαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κανάκης Χαράλαμπος, Θεοδώρου Χαράλαμπος, Σαμπάνης Γεώργιος και Αδάμ Μελέτιος, οι οποίοι εξέφρασαν την στήριξη τους στους εργαζομένους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο

Αφού έλαβε υπόψιν του όλα τα ανωτέρω

Αποφάσισε ομόφωνα να:
1.Στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων της εταιρείας ΣΚΟΤ Α.Ε. στη διεκδίκηση του δικαιώματός τους για μόνιμη και σταθερή εργασία.
2.Στηρίξει την κινητοποίηση της Μ. Τρίτης 11/4/2017 στην Πλ. Ηρώων στην Ελευσίνα που διοργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας και το σωματείο εργαζομένων της εταιρείας ΣΚΟΤ Α.Ε.
3.Συστήσει επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων και του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας με επικεφαλής την Δήμαρχο, η οποία επιτροπή αναλαμβάνει να καλέσει την ιδιοκτησία της επιχείρησης ΣΚΟΤ Α.Ε. σε διάλογο για την εξεύρεση λύσης ώστε να επανέλθει το πλήρες εργασιακό καθεστώς στους μόνιμους εργαζόμενους αποκλείοντας λύσεις αντικατάστασης των μονίμων εργαζομένων με εργολάβους.

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ