ΤΟΠΙΚΑΦΥΛΗ

Ο Δήμος Φυλής μοίρασε τρόφιμα σε 1200 οικογένειες

Η κοινωνική υπηρεσία του δήμου στα πλαίσια του Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD) ενίσχυσε 2997 μέλη 1200 οικογενειών και οι δράσεις συνεχίζονται.

Κρέας, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε 1200 οικογένειες μοίρασε, μέσω ΤΕΒΑ,  η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής

Σε νέα διανομή τροφίμων, νωπών και μακράς διαρκείας, καθώς και ειδών καθαριότητας προχώρησε από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Στο Δήμο Φυλής στο πλαίσιο του προγράμματος ενισχύθηκαν τον μήνα Ιούνιο 1200 οικογένειες οι οποίες αριθμούν 2997 μέλη. Το ίδιο διάστημα ο Δήμος Φυλής, ως επικεφαλής της Κοινοπραξίας Σύμπραξης Δυτικής Αττικής, ολοκλήρωσε την τροφοδοσία και στους Δήμους Ασπροπύργου και Μάνδρας ενώ η τροφοδοσία των Δήμων Ελευσίνας και Μεγάρων θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 15 Ιουλίου. Συνολικά θα καλυφθούν με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης 3.637 οικογένειες  που αναλύονται σε 7.641 μέλη.

«Η διανομή προϊόντων στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ κύλησε ομαλά και αυτή τη φορά, χωρίς ταλαιπωρία και αναμονές στο πλαίσιο του απόλυτου σεβασμού και της διακριτικότητας που έχουμε καθιερώσει στην Κοινωνική Υπηρεσία κατά την υλοποίηση των κοινωνικών μας παρεμβάσεων» υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος .

Στους δικαιούχους διανεμήθηκαν είδη παντοπωλείου δηλαδή ζυμαρικά, ρύζι, ελαιόλαδο, γάλα εβαπορέ, ζάχαρη αλεύρι, μέλι, κρέμα δημητριακών, γάλα σκόνη 1ης και 2ης βρεφικής ηλικίας , φασόλια φακές, πελτές ντομάτας και ελληνικός καφές. Τα νωπά προϊόντα που διανεμήθηκαν είναι κρέας μοσχάρι και χοιρινό και κοτόπουλο και τα τυροκομικά προϊόντα  τυρί φέτα, γραβιέρα, και τυρί ημίσκληρο. Στα είδη καθαριότητας και ατομικής υγιεινής δόθηκαν  οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα,  σερβιέτες υγείας, μωρομάντηλα ,πάνες 1η και 2η βρεφικής ηλικίας, σκόνη πλυντηρίου, υγρό γενικής χρήσης και  υγρό πιάτων. Όλα τα προϊόντα διανεμήθηκαν σε ποσότητες ανάλογες με τον αριθμό των μελών κάθε οικογένειας.

Σημειώνεται ότι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ (Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)») είναι οι δικαιούχοι του πρώην ΚΕΑ (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα)  και ο αριθμός τους είναι διαφορετικός σε κάθε διανομή λόγω νέων αιτήσεων, ανανέωσης αιτήσεων και τροποποιήσεων. Διαφορετικά επίσης είναι και τα προϊόντα που διατίθενται στους πολίτες σε κάθε διανομή.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ