ΤΟΠΙΚΑΜΑΝΔΡΑ

Ο διεθνώς διακεκριµένος Καρδιοχειρουργός Κωνσταντίνος Πλέστης, στη γενέτειρά του, τη Μάνδρα

Εκδήλωση µε επιστηµονικό ενδιαφέρον στο Νέο Πνευµατικό Κέντρο Μάνδρας

Σε ένα από τα λίγα ταξίδια που πραγματοποιεί στην Ελλάδα ο διεθνώς διακεκριμένος Καρδιοχειρουργός, κ. Κωνσταντίνος Πλέστης, βρέθηκε για λίγες ημέρες στη γενέτειρά του, την πόλη της Μάνδρας.

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Δημάρχου, κ. Γιάννας Κριεκούκη συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος, την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 με θέμα την Ιστορία της Καρδιοχειρουργικής.

Ανεξάρτητα από το επιστημονικό ενδιαφέρον της εκδήλωσης ο κόσμος κατέκλεισε το Νέο Πνευματικό Κέντρο Μάνδρας για να δει, να χαιρετήσει αλλά και να τιμήσει τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο Έλληνα γιατρό που ζει και εργάζεται στην Αμερική.

Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων ιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι όχι μόνο γνωρίζουν και θαυμάζουν την επιστημονική αυθεντία του κ. Πλέστη αλλά συνδέονται με φιλικούς και βαθιά ανθρώπινους δεσμούς.

Ο κ. Πλέστης προκάλεσε τον θαυμασμό και την συγκίνηση σε όλους, με την επιστημονική του κατάρτιση, με τον ζεστό, ανθρώπινο χαρακτήρα του και κυρίως με την απλότητα και την καλοσύνη του.

Μετά την επιστημονική και απόλυτα κατανοητή ομιλία του για την Καρδιοχειρουργική, αναφέρθηκε στο θλιβερό γεγονός της πλημμύρας λέγοντας πως παρακολουθούσε με αγωνία τις εξελίξεις από την Αμερική. Πρόσθεσε πως νιώθει πολύ αισιόδοξος και εντυπωσιασμένος που βλέπει την πόλη να έχει σχεδόν αποκατασταθεί και πως επανέρχονται οι καθημερινοί ρυθμοί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο διεθνώς διακεκριµένος Καρδιοχειρουργός Κωνσταντίνος Πλέστης, στη γενέτειρά του, τη ΜάνδραΗ κ. Κριεκούκη σαν ελάχιστο φόρο τιμής και έκφρασης σεβασμού και περηφάνιας απένειμε τιμητική πλακέτα υπογραμμίζοντας πως «Η παρουσία του Κωνσταντίνου Πλέστη, του Αθανασίου και της Βασιλικής, του παγκοσμίως κορυφαίου Καρδιοχειρουργού, δεν είναι μόνο μια μεγάλη τιμή για την πόλη της Μάνδρας αλλά αποτελεί και ένα σύμβολο για όλους εμάς, συμβάλλοντας στην ψυχική μας ανάταξη και ανασυγκρότηση μέσα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε μετά τη θεομηνία του περασμένου Νοεμβρίου. Η προσφορά του στον Άνθρωπο είναι ανεκτίμητη, τόσο ως γιατρός αλλά και ως άνθρωπος, γιατί είναι ο ίδιος ένας ανεκτίμητος χαρακτήρας…. Όλοι σήμερα θα βγούμε από αυτήν την εκδήλωση πιο δυνατοί, με την ελπίδα, την πίστη και την αισιοδοξία ότι μπορούμε να καταφέρουμε το καλύτερο για την πόλη και τις οικογένειές μας.»

Στη συνέχεια τόσο η Δήμαρχος όσο και ο κ. Πλέστης αντάλλαξαν την υπόσχεση πως θα επαναληφθεί μία αντίστοιχη εκδήλωση με την πρώτη ευκαιρία και στο πλαίσιο του επόμενου ταξιδιού του στην Ελλάδα.

Ο διεθνώς διακεκριµένος Καρδιοχειρουργός Κωνσταντίνος Πλέστης, στη γενέτειρά του, τη ΜάνδραΤο κλίμα έγινε ιδιαίτερα συγκινητικό όταν λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης πήρε το λόγο η μητέρα του, κ. Βασιλική Πλέστη, η οποία με γνήσια αυθεντικότητα, καλοσύνη και απλότητα εξιστόρησε περιστατικά από την παιδική του ηλικία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Καλαμπόκης, ο κ. Γιώργος Ευαγγελόπουλος, Επιστημονικός Συνεργάτης του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Παναγιώτης Χουντής, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Διευθυντής Κλινικής Θώρακος – Καρδιάς και μεγάλων Αγγείων του Ναυτικού Νοσοκομείου, ο κ. Γιώργος Καραγιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος για Θέματα Υγείας, ο κ. Γιάννης Παραλίκας, Καρδιοχειρουργός, ο κ. Παναγιώτης Δεδεηλίας, Καρδιοχειρουργός, Επιμελητής Α΄στο Γενικό Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, η κα Λίνα Δούκα, Εντατικολόγος-παθολόγος – Λοιμοξιωλόγος, ο κ. Δημήτρης Σταμάτης, Καρδιολόγος, ο κ. Φώτης Τατάκης, Καρδιολόγος, ο κ. Κώστας Μαυρονάσος, Καρδιολόγος και πολλοί εκπρόσωποι που απασχολούνται στον χώρο της Υγείας.

Ο διεθνώς διακεκριµένος Καρδιοχειρουργός Κωνσταντίνος Πλέστης, στη γενέτειρά του, τη Μάνδρα

Επίσης, εκτός από τους συγγενείς και προσωπικούς φίλους του Καρδιοχειρουργού, κ. Πλέστη, παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του ΔΣ, οι Αντιδήμαρχοι και οι Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του Δήμου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, πολλοί εκπρόσωποι των πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων, των σχολικών μονάδων και πλήθος κόσμου.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos kotsiras
2 years ago

Τα τελευταία 30 χρόνια ζω και εργάζομαι στην Αμερική στη Φιλαδέλφεια συγκεκριμένα και είχα την τύχη να γνωρίσω τον κύριο Πλεστη Για κάποιο πρόβλημα που είχα στην καρδιά μου με την πρώτη επίσκεψη που πήγα μου έδωσε τόσο θάρρος Και συγκεκριμένα μου είπε μη φοβάσαι θα σε φτιάξω και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα Και όλα πήγαν μια χαρά ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου μου έσωσε την ζωή μου. Δεν υπάρχουν λόγια Κύριος επιστήμονας και προπάντων έλληνας τον ευχαριστώ

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ