ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θανάσης Μπούρας στη «μάχη» για τη διαφάνεια και τις δημοσιεύσεις στον επαρχιακό Τύπο

Κατατέθηκε η με αριθμό 783-52/03.03.2021 υπουργική τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Για τον εκσυγχρονισμό, την απλοποίηση και την αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων, ειδικότερες ρυθμίσεις προμηθειών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και άλλες διατάξεις για την ανάπτυξη και τις υποδομές», όπου το άρθρο 4 αφορά στη δημοσίευση διακηρύξεων στον περιφερειακό και τοπικό τύπο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο, παρατείνεται η δημοσίευση διακηρύξεων στον περιφερειακό και τοπικό τύπο μέχρι τις 31.12.2023.
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, ήταν σε διαρκή επικοινωνία με εκδότες του περιφερειακού και του τοπικού τύπου και με την παρέμβασή του στους αρμόδιους φορείς συνετέλεσε καθοριστικά στο να δοθεί αυτή η παράταση.
Ο κ. Μπούρας μεσολάβησε ώστε να κληθεί στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων, κος Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, προκειμένου να εκθέσει τις απόψεις της Ένωσης επί του θέματος.
Στη σημερινή συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Μπούρας ως Προεδρεύων ανοίγοντας τη συζήτηση του ανωτέρω Σχεδίου Νόμου, αναφέρθηκε στην τροπολογία, δηλώνοντας ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη θετική αυτή εξέλιξη, ευελπιστώντας σε μελλοντική οριστική επίλυση του ζητήματος.
Χαρακτηριστικά, ο κ. Μπούρας υπεραμύνθηκε του επαρχιακού τύπου, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας, που προσφέρει σημαντικά σε όλες τις δραστηριότητες της επαρχίας, όχι μόνο στην ενημέρωση. Ιδιαίτερα τη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, ο επαρχιακός και τοπικός τύπος επιβιώνει κάτω από δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, καθώς οι διαφημίσεις από τις τοπικές επιχειρήσεις έχουν μειωθεί. Οπότε είναι πολύ σημαντική η συνέχιση των δημοσιεύσεων των διακηρύξεων.
Ο κ. Μπούρας αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό του τοπικού τύπου, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή του στις τοπικές κοινωνίες και δεσμεύεται ότι θα είναι πάντα αρωγός σε οποιοδήποτε ζήτημα αντιμετωπίζουν.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ