ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Ο Θ. Δρίτσας παρακάμπτει το ΔΣ του ΟΛΕ για την αδειοδότηση της ΣΙΝΤΡΑ

Για σήμερα στις 14:00 ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας το φλέγον θέμα της Εταιρείας Λιπασμάτων BFS ΑΕΒΕ (πρώην ”ΣΙΝΤΡΑ”) . Η νέα συνεδρίαση ερχόταν μετά από αναβολή που είχε προηγηθεί πριν λίγο καιρό και αναμένεται, μετά από αντιδράσεις του Δήμου, κατοίκων και φορέων της πόλης, να δώσει οριστική λύση στο ζήτημα που απασχολεί το τελευταίο διάστημα την τοπική κοινωνία.

Θυμίζουμε εδώ ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είχε υποβάλει ξανά κατά το παρελθόν αίτημα προς τον ΟΛΕ, ζητώντας τη διευκόλυνσή της για μεταφορά πρώτων υλών διά θαλάσσης. Επανέρχεται λοιπόν τώρα, ζητώντας την έγκριση άδειας από τον ΟΛΕ για τη χρησιμοποίηση προβλήτας και του αντλιοστασίου, με σκοπό τη μεταφορά πρώτων υλών στις εγκαταστάσεις της.

Όπως υπογραμμίζει η εταιρεία, οι προς μετακίνηση πρώτες ύλες προορίζονται για τη κατασκευή απορρυπαντικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην ΣΙΝΤΡΑ, έχει λάβει άδεια λειτουργίας από την Περιφέρεια Αττικής έως το 2023, ενώ η περιβαλλοντική μελέτη ίσχυε μέχρι το 2008 και επικαιροποιήθηκε με διάρκεια έως το 2015. Να σημειώσουμε εδώ ότι αναζητήσαμε τους εκπροσώπους της εταιρείας για να μας μεταφέρουν την άποψή τους, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση.

Σε επικοινωνία που είχε μαζί μας για το θέμα ο πρώην Πρόεδρος του ΟΛΕ Σπύρος Μιχαήλ μας ανέφερε πως το αίτημα της SINTRA είχε υποβληθεί απο τον Ιανουάριο επι προεδρίας του στον Οργανισμό και επειδή η εταιρία δεν έφερνε επικυρωμένα έγγραφα που είχαν σχέση με την αδειοδότηση του χώρου, το θέμα έμπαινε στο ΔΣ του Οργανισμού και πάντα αναβαλλόταν. Αυτό συνέβαινε διότι η εισήγηση του κου Μιχαήλ ήταν αρνητική η οποία δεν στηριζόταν στις τεχνικές προδιαγραφές αλλα στην περιβαλλοντικές επιπτώσεις και αίσθημα του λαού της Ελευσίνας.

Πολίτες της Ελευσίνας προγραμμάτισαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΛΕ στη 1.30 το μεσημέρι.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας παρακάμπτει το ΔΣ του ΟΛΕ

dritsas-olp-cosco-1000Ενώ όλοι περιμέναμε το ΔΣ του ΟΛΕ για την απόφαση αδειοδότησης της BFS ΑΕΒΕ, με παρέμβασή του ο Υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας παίρνει πάνω του την απόφαση για αδειοδότηση ή μη της εν λόγω εταιρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεργαστεί στενά με τον Δήμο Ελευσίνας για την κατεύθυνση της απόφασης.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ