ΕΛΛΑΔΑ

Ο κύβος ερρίφθη: Μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας με τον ερχομό του 2015

dimosioΞεχάστε ό,τι ξέρατε ως σήμερα για τις μετακινήσεις και τη μονιμότητα θέσεως στο Δημόσιο, διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει ήδη προωθήσει τις διαδικασίες ώστε να έχει γίνει σύντομα νόμος του κράτους το νέο μόνιμο σύστημα κινητικότητας και να εφαρμοστεί το 2015.

Αξιοκρατικές μετακινήσεις χωρίς ρουσφέτια

Ο νέος μηχανισμός, που παρουσιάζεται από το υπουργείο ως μία από τις μεγαλύτερες καινοτομίες στο Δημόσιο, θα δημιουργήσει -κατά τον υπουργό- μία εσωτερική αγορά εργασίας, με αξιοκρατικά κριτήρια, καταργώντας το ισχύον σύστημα με τις αποσπάσεις, τις μετατάξεις και τις μεταθέσεις, ενώ στόχος του είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου, με το «πάντρεμα» των προσόντων και δεξιοτήτων των υπαλλήλων με τις ανάγκες της δημόσιας διοίκησης. Βασική διαφοροποίηση πάντως, θα αποτελέσει το γεγονός ότι έως σήμερα η όποια αλλαγή θέσης γινόταν κατά βάση έπειτα από αίτημα του εργαζόμενου, ενώ τώρα θα αποτελεί εκ των άνωθεν εντολή. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα θα ανακοινώνονται κενές θέσεις ανά υπηρεσία και θα προκηρύσσεται διαγωνισμός υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ. Ωστόσο οι μετατάξεις πλέον θα είναι υποχρεωτικές στις περιπτώσεις που κρίνεται ότι υπηρεσίες ή οργανισμοί πρέπει να κλείσουν. Οι εργαζόμενοι πρέπει να δεχθούν τη νέα θέση που θα οριστεί για εκείνους καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν κυρώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ