ΤΟΠΙΚΑ

Ο παροπλισμός πλοίων στον κόλπο της Ελευσίνας συζητείται σήμερα στο ΔΣ Ελευσίνας

ELEYSINA2Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσει η αποψινή (στις 8.30 μ.μ) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας με φλέγοντα θέματα όπως ο παροπλισμός πλοίων στον Κόλπο της Ελευσίνας. Ήδη, ο αριθμός των παροπλισμένων πλοίων έχει φτάσει τα 43 και καθημερινά ο αριθμός αυξάνεται.

Όπως είχαμε γράψει στο παρελθόν η παραπάνω ενέργεια οφείλεται στην ναυτιλιακή κρίση ιδιαίτερα στα πλοία ξηρού φορτίου τα οποία λόγω χαμηλών τιμών ελλιμενισμού προτιμούν τον κόλπο της Ελευσίνας.

Σημειώνουμε εδώ πως στο σύνολό τους τα πλοία δεν ξεπερνούν τα 10 χρονια απο την κατασκευή τους που σημαίνει πως η παρουσία τους στον κόλπο της Ελευσίνας έχει να κάνει μόνο και μόνο με προσωρινό ελλιμενισμό.

Ένα άλλο θέμα που αναμένεται να συζητηθεί με ενδιαφέρον είναι η πρόθεση των ΕΛΠΕ για την εγκατάσταση 2 υποθαλάσσιων αγωγών μεταφοράς καυσίμων μήκους 7.7 χιλιομέτρων με σκοπό την διασύνδεση των δύο διυλιστηρίων.

Στην συνεδρίαση θα παραστεί ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ) Σπύρος Μιχαήλγια να ενημερώσει για τα θέματα της αρμοδιότητάς του. Επίσης έχουν προσκληθεί και άλλοι φορείς ωστε να τοποθετηθούν στα παραπάνω θέματα και να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ