ΤΟΠΙΚΑΜΑΝΔΡΑ

Ο Πατούλης για τα έργα στην Μάνδρα: Στόχος να αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας

Στα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής στην περιοχή της Μάνδρας και ευρύτερα στη Δυτική Αττική, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χθες στην Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Βουλής με θέμα: “Η διαχείριση των Πλημμυρικών φαινομένων: Mάνδρα”.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ.Πατούλης τόνισε ότι γίνεται συστηματική δουλειά προκειμένου να καταρτιστεί ένα συνολικό σχέδιο για όλη την Αττική το οποίο θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά σχετικές παθογένειες δεκαετιών, ενώ υπογράμμισε πως η Περιφέρεια δημοπράτησε και εκτελεί έργα και μελέτες προϋπολογισμού περίπου 40.000.000€ .

«Στόχος μας είναι να αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και να θωρακίσουμε την Αττική από καταστροφικά φυσικά φαινόμενα, η ένταση των οποίων αναμένεται να αυξηθεί και λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Για εμάς είναι σημαντική η περιβαλλοντικά ασφαλής συνολική διαχείριση των πλημμυρικών ροών με βελτίωση των συνθηκών ροής των ρεμάτων που καταλήγουν στον αστικό ιστό της πόλης της Μάνδρας αλλά και στις παραρρεμάτιες περιοχές αυτών. Η Περιφέρεια παρεμβαίνει στην περιοχή με πλήθος σημαντικών έργων και μελετών που στόχο έχουν την επίσπευση και την εκτέλεση έργων ουσίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση άλλα και την αναβάθμιση της περιοχής, της Δυτικής Αττικής. Τα τελευταία γεγονότα στην περιοχή της Κινέτας αποδεικνύουν την ανάγκη να υπάρξει μια συνολική κι ολοκληρωμένη παρέμβαση στην ευρύτερη περιοχή».

Τα έργα που υλοποιούνται στην Μάνδρα Αττικής είναι τα εξής:

-Το έργο «Εκτροπή χειμάρρου Αγίας Αικατερίνης και διευθέτηση χειμάρρου Σούρες Θριάσιου πεδίου». Προϋπολογισμού 10.890.000,00 € (με ΦΠΑ)

-Το έργο «Βελτίωση χάραξης και διαπλάτυνσης της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών στο τμήμα Μάνδρα-Οινόη και αποκατάσταση των φθορών της υφιστάμενης Π.Ε.Ο. στο τμήμα από Νέα Ζωή Μάνδρας έως Αγία Σωτήρα. Προϋπολογισμού 24.490.000,00 €.

-Μελέτη τροποποίησης της Π.Ε.Ο. Αθηνών Θηβών στο Χ.Θ. 5+500 και για μήκος 3,5χλμ και επικαιροποίηση της Οριστικής Μελέτης Οδοποιίας και των υποστηρικτικών αυτής μελετών προϋπολογισμού 929.995,82€.

-Έργο Οριοθέτησης, διευθέτησης και έργα ανάσχεσης ρεμάτων Σούρες και Αγίας Αικατερίνης ανάντη πόλεως Μάνδρας». Προϋπολογισμού 1.416.960,16 €.

Στην Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων της Βουλής στην οποία Πρόεδρος είναι η Αυγερινοπούλου Ζήσιμου Διονυσία – Θεοδώρα, εκτός από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κ. Αραβώσης, ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας Χ. Στάθης, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Σ. Φάμελλος, οι Βουλευτές Σ. Χιονίδης και Γ. Κοτρωνιάς, κ.α.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ