ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Ο Σπίρτζης και το «λάφυρο» του Θριάσιου

Στην εκτίμηση ότι θα απογοητευθούν τα οικονομικά συμφέροντα που θα ήθελαν ως λάφυρο το Θριάσιο με μηδαμινό αντάλλαγμα προχώρησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, αλλά και όσοι, όπως είπε, θέλοντας να κάνουν ένα άλλο εμπορευματικό κέντρο πολύ κοντά, καταργώντας τον εθνικό σχεδιασμό των συνδυασμένων μεταφορών και το δημόσιο συμφέρον αντιδρούν στη διαγωνιστική διαδικασία του εμπορευματικού κέντρου.

Ο κ. Σπίρζης υποστήριξε σε συνέντευξή του στην «Νέα Σελίδα» ότι «διατυπώθηκαν απειλές για μεθοδεύσεις ώστε να καταλήξει άγονος και αυτός, ο τρίτος σε σειρά διαγωνισμός, δώδεκα χρόνια μετά τον πρώτο το 2006. Λυπούμαστε που θα τους απογοητεύσουμε, αλλά θα υλοποιηθεί».

Σε ό,τι αφορά την πορεία των μεγάλων έργων, είπε ότι προχωρούν και ολοκληρώνονται μια σειρά από αυτά, ενώ για άλλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαγωνιστικές διαδικασίες και οι μελέτες, σημειώνοντας ότι «τα έργα αυτά θα αλλάξουν τη χώρα μας, θα δώσουν χιλιάδες άμεσες θέσεις εργασίας, κυρίως όμως θα στηρίξουν τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις και θα αναβαθμίσουν τόσο τον οικονομικό όσο και τον γεωπολιτικό ρόλο μας».

Ο κ. Σπίρτζης απέρριψε τον χαρακτηρισμό «βεντέτα» για τις έντονες διαφωνίες του με τον Γιάννη Μανιάτη του ΚΙΝΑΛ, κάνοντας λόγο για «βαθιά πολιτική διαφωνία» με το Κίνημα Αλλαγής που «σε αντίθεση και με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου παλαιότερα και με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα σήμερα, κινείται στην πολιτική συνεργασίας με τον νεοφιλελευθερισμό».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ