ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τζ. Μπάιντεν ενημέρωσε τον N. Αναστασιάδη για τις συνομιλίες του στην Τουρκία

Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Τ.  ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗMακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, είχε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, τον οποίο ενημέρωσε για τις πρόσφατες συναντήσεις που είχε στην Τουρκία με τον Πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν και τον πρωθυπουργό, Α. Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια των οποίων έθεσε το ζήτημα των τουρκικών παραβιάσεων και προκλήσεων, αναφέρει σε σημερινή γραπτή δήλωση του ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με τη δήλωση, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος επανέλαβε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών για το αναφαίρετο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματα εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης, καθώς επίσης και τη στήριξη των ΗΠΑ στις συνομιλίες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών για την πρωτοβουλία και τις ενέργειες που έχει αναλάβει για αποκλιμάκωση της κατάστασης που προκλήθηκε από τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, καθώς και για τις ενέργειες του που αφορούν την επανέναρξη των συνομιλιών, καθιστώντας, όπως σημειώνεται στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, «για ακόμη μια φορά σαφές πως χωρίς την άρση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας δεν είναι δυνατή η επανέναρξη των συνομιλιών».  Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίηση του τόσο για τη στήριξη των ΗΠΑ στην ενάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Δημοκρατίας όσο και για τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ