ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέρασαν… στα κρυφά διάταξη που καταλύει το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων

Διάταξη με την οποία ουσιαστικά περιορίζει το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων πέρασε στα κρυφά η κυβέρνηση, εντάσσοντάς την στο νομοσχέδιο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αττικής, πριν από περίπου δέκα ημέρες.

Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση (που προτάθηκε ως τροπολογία από το ΚΚΕ) δίνεται πλέον η δυνατότητα στον υπουργό παιδείας να παρεμβαίνει κατά το δοκούν στις κρίσεις των καθηγητών.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο 46 του σχεδίου νόμου, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευµάτων ελέγχει τη νοµιµότητα οποιασδήποτε εκλογής ή εξέλιξης ή πράξης αναποµπής φακέλου, είτε αυτεπαγγέλτως είτε ύστερα από προσφυγή που υποβάλλεται ενώπιόν του από οποιονδήποτε έχει έννοµο συµφέρον.

Αναλυτικά, το σχέδιο νόμου αναφέρει τα εξής: «Προσφυγή µπορεί να ασκηθεί εφόσον έχει εκδοθεί Πρυτανική πράξη εκλογής ή εξέλιξης, εντός εξήντα (60) ηµερών από τη δηµοσίευση της πράξης στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως ή από την κοινοποίησή της ή αφότου έλαβε γνώση αυτής, για τον έλεγχο νοµιµότητας της προσβαλλόµενης πράξης. Για τις περιπτώσεις άγονης εκλογής, η προσφυγή µπορεί να ασκηθεί εντός δύο (2) µηνών από την έκδοση της σχετικής διαπιστωτικής πράξης από τον Πρύτανη. Για τις περιπτώσεις αναποµπής η προσφυγή µπορεί να ασκηθεί εντός δύο (2) µηνών από την έκδοση της Πρυτανικής πράξης αναποµπής. Η διάταξη αυτή καταλαµβάνει και όλες τις περιπτώσεις για τις οποίες έχει ήδη εκδοθεί Πρυτανική πράξη αναποµπής, αλλά δεν έχει παρέλθει κατά τη δηµοσίευση του νόµου η ως άνω προθεσµία».

Να σημειωθεί τέλος, ότι ο έλεγχος νομιμότητας από τον υπουργό μπορεί να ολοκληρωθεί σε διάστημα έξι μηνών από την περιέλευση του φακέλου στο υπουργείο.

Πέρασαν... στα κρυφά διάταξη που καταλύει το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων

Πέρασαν... στα κρυφά διάταξη που καταλύει το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων

Πηγή
Liberal

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ