ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πακέτο μέτρων 1,8 δισ. ευρώ παρουσιάζει στους θεσμούς η Αθήνα

Τις προτάσεις της για μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ (εκτός των 1,8 δισ. ευρώ από το Ασφαλιστικό και 1,8 δισ. ευρώ από το φορολογικό) στέλνει σήμερα στους θεσμούς η κυβέρνηση, προκειμένου το θέμα να συζητηθεί με το κουαρτέτο αύριο, Τετάρτη, κατά τη νέα συνάντηση που έχει προγραμματιστεί. Το πακέτο αναμένεται να περιλαμβάνει περικοπές δαπανών και (κυρίως) αύξηση έμμεσων φόρων.

Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να στείλει σήμερα στους δανειστές το πακέτο μέτρων ύψους 1% του ΑΕΠ ή 1,8 δισ. ευρώ, που μαζί με τα αντίστοιχα πακέτα από το Ασφαλιστικό και το φορολογικό, συμπληρώνουν τα μέτρα συνολικού ύψους 5,4 δισ. ευρώ ή 3% του ΑΕΠ που συμφωνήθηκε μεταξύ Αθήνας και θεσμών ότι θα χρειαστούν για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού 2016 – 2018.

Στο πακέτο που παρουσιάζεται σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνονται και περικοπές δαπανών, τουλάχιστον αμυντικών.

Κυρίως, όμως, προβλέπεται αύξηση έμμεσων φόρων. Εξεταζόταν η φορολόγηση της συνδρομητικής τηλεόρασης, αύξηση του ειδικού τέλους στην κινητή τηλεφωνία, νέα επιβάρυνση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα και το φυσικό αέριο, καθώς και νέα αύξηση του φόρου στον καπνό.

Παράλληλα, δεν έχει αποκλειστεί η αύξηση του ΕΝΦΙΑ.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ