ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Δημοφιλές

Πανελλήνια διάκριση για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου

Στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2018

Οι μαθητές του ΣΤ1 του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου συμμετείχαν στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2018 κι έλαβαν Πανελλήνια διάκριση.

Ο διαγωνισμός Γαλλοφωνίας διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και την Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες Πρεσβείες στην Ελλάδα και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Στο Διαγωνισμό συμμετέχουν δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Η 20η Μαρτίου είναι η επίσημη ημέρα εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Γαλλοφωνίας!

O εθνικός διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 2018 επέτρεψε σε περισσότερους από 3200 μαθητές προερχόμενους από σχολεία σε όλη την ελληνική επικράτεια να εκφράσουν το γλωσσικό και καλλιτεχνικό τους ταλέντο και να αξιοποιήσουν όλη τους τη δημιουργικότητα. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν:

«ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΑΡΑΖΑΛΗ…» ΜΑΓΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΡΙΖΕΣ

Οι μαθητές μας εργάστηκαν γύρω από ένα επίκαιρο θέμα: την προστασία του πλανήτη μας, την αειφόρο ανάπτυξη, τη διαιώνιση των πατροπαράδοτων γνώσεων γύρω από τα φυτά, τις θεραπευτικές …αλλά και τις μαγικές τους ιδιότητες!

Οι μαθητές μας έγιναν μάγοι/μάγισσες και απέκτησαν την ικανότητα να δημιουργούν μαγικά φυτά με ιδιότητες που μπορούν να μεταμορφώσουν τη ζωή των άλλων ή ακόμη και το ίδιο το περιβάλλον.

Έτσι, επινόησαν 7 φανταστικά φυτά αποτελούμενα από μέρη διαφορετικών φυτών που είχαν συλλέξει ή εντοπίσει γύρω τους. Το καθένα από αυτά έχει ξεχωριστές μαγικές ιδιότητες.

Οι μαθητές έλαβαν μέρος στο Διαγωνισμό με τη δημιουργία ενός Ψηφιακού φυτολογίου που περιελάμβανε τα φυτά τους.

Οι μαθητές επέλεξαν να δημιουργήσουν φυτά με ενεργειακές και θεραπευτικές ιδιότητες που θα προσφέρουν ευημερία, γαλήνη, ενέργεια, αλτρουισμό, δεσμούς αγάπης μεταξύ των ανθρώπων, των λαών, ονειροπόληση, ταξίδια, γνώσεις, εμπειρίες, πολιτιστικούς και πνευματικούς θησαυρούς.

Χαρακτηριστικό είναι το μαγικό φυτό που ονομάζεται «Οι ευλογημένες ρίζες». Αυτό το φυτό, όταν έχει πλημμύρες, απλώνει τις ρίζες του μέσα στο έδαφος για να το κάνει πιο στέρεο και δυνατό.

Η δημιουργία αυτή είναι αφιερωμένη στους κατοίκους της Μάνδρας που επλήγησαν το Νοέμβριο του 2018 από τις φονικές πλημμύρες!

Οι μαθητές θα συμμετάσχουν στην τελετή απονομής των βραβείων στις 15 Μαρτίου 2018 στην επίσημη τελετή βράβευσης, όπου θα λάβουν δώρα, προσφορά του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και των εταίρων του, καθώς και των γαλλόφωνων Πρεσβειών στην Ελλάδα. Θα τους απονεμηθεί επίσης το « diplôme de l’écocitoyenneté ».

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ!!!

Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ