ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Πανελλήνιες διακρίσεις για το 1ο και το 4ο δημοτικό σχολείο Ασπροπύργου

Οι ¨Ασπρομαχητές¨, του 1ου Δημοτικού Σχολείου έλαβαν μέρος στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, παρουσιάζοντας ένα Αυτοποιημένο Ραντάρ Πλανητικής Προστασίας στην Κορυφή του Ολύμπου και αφού προκρίθηκαν στα ημιτελικά τιμήθηκαν με τη διάκριση, του «Καλύτερα Διακοσμημένου Περιπτέρου».

Η ομάδα απαρτίζονταν από τους μαθητές, Στάθη Καλλιέρη, Μάριο Κοκαλά, Μαρία Σιάνη, Σάντικ Χισεμπέλου, Γιώργο Κοπαλά, Μέγκυ Τσαλέκου, Ιάσωνα Καλλιά, Άννα Γεωργακοπούλου και από το Δάσκαλο κ. Απόστολο Γεωργακόπουλο.

Από την άλλη οι μαθητές της ΣΤ1, του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου συμμετείχαν στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2018, όπου κι έλαβαν Πανελλήνια Διάκριση για τη δημιουργία τους.

Ο διαγωνισμός Γαλλοφωνίας διοργανώθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και την Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες Πρεσβείες στην Ελλάδα και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Ο εθνικός διαγωνισμός Γαλλοφωνίας επέτρεψε σε περισσότερους από 3200 μαθητές από όλη την ελληνική επικράτεια, να εκφράσουν το γλωσσικό και καλλιτεχνικό τους ταλέντο και να αξιοποιήσουν όλη τη δημιουργικότητά τους.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΑΡΑΖΑΛΗ…»ΜΑΓΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΡΙΖΕΣ. Οι μαθητές εργάστηκαν γύρω από ένα επίκαιρο θέμα: την προστασία του πλανήτη μας, την αειφόρο ανάπτυξη, τη διαιώνιση των πατροπαράδοτων γνώσεων γύρω από τα φυτά, τις θεραπευτικές …αλλά και τις μαγικές τους ιδιότητες! Έγιναν μάγοι/μάγισσες και απέκτησαν την ικανότητα να δημιουργούν μαγικά φυτά με ιδιότητες που μπορούν να μεταμορφώσουν τη ζωή των άλλων ή ακόμη και το ίδιο το περιβάλλον. Έτσι επινόησαν επτά (7) φανταστικά φυτά αποτελούμενα από μέρη διαφορετικών φυτών που είχαν συλλέξει ή εντοπίσει γύρω τους και δημιούργησαν ένα Ψηφιακό φυτολόγιο. Το καθένα από αυτά έχει ξεχωριστές «μαγικές ιδιότητες»!

Τα φυτά τους ξεχωρίζουν για τις ενεργειακές και θεραπευτικές τους ιδιότητες, προσφέρουν ευημερία, γαλήνη, ενέργεια, αλτρουισμό, δεσμούς αγάπης μεταξύ των ανθρώπων, των λαών, ονειροπόληση, ταξίδια, γνώσεις, εμπειρίες, πολιτιστικούς και πνευματικούς θησαυρούς. Χαρακτηριστικό είναι το μαγικό φυτό που ονομάζεται: «Οι ευλογημένες ρίζες» (Les racines bénies). Αυτό το φυτό, όταν έχει πλημμύρες, απλώνει τις ρίζες του μέσα στο έδαφος για να το κάνει πιο στέρεο και δυνατό. Η δημιουργία αυτή είναι αφιερωμένη στους κατοίκους της Μάνδρας που επλήγησαν το Νοέμβριο του 2017 από τις φονικές πλημμύρες! Οι μαθητές συμμετείχαν στην τελετή απονομής των βραβείων στις 15 Μαρτίου 2018 κι έλαβαν το δίπλωμα.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, εκ μέρους όλων των Δημοτών της πόλης απήυθυνε θερμά συγχαρητήρια για τις Πανελλήνιες Διακρίσεις που απέσπασαν, σε δύο Δημοτικά Σχολεία της πόλης, το Πρώτο και το Τέταρτο Δημοτικό Σχολείο.

 

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ