ΤΟΠΙΚΑΜΕΓΑΡΑ

Παράταση στην επιδότηση ενοικίου για τους πλημμυροπαθείς της Κινέτας

Ζητά ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης από τους αρμόδιους Υπουργούς

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης συνεχίζει τις προσπάθειές του προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημίες από τις θεομηνίες, που έπληξαν την Κινέτα και να ανακουφιστούν οι πυρόπληκτοι και οι πλημμυροπαθείς με κάθε τρόπο.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν ο Δήμαρχος απευθύνθηκε εγγράφως στους συναρμόδιους Υπουργούς κ. Κωστή Χατζηδάκη, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή και στον κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Οικονομικών.

Στο έγγραφο του αυτό ο κ. Σταμούλης, το οποίο κοινοποίησε και στους Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, αναφέρει τα εξής:

«Σας γνωρίζουμε, ότι με την ΚΥΑ της 27ης Αυγούστου 2018, Αριθμός ΦΕΚ 3654, η οποία συμπληρώθηκε και τροποποιήθηκε με την ΚΥΑ της 25ης Οκτωβρίου 2018, Αριθμός ΦΕΚ 4780, αποφασίστηκε η επιδότηση ενοικίου για την κάλυψη δαπανών στέγασης των κατοίκων, οι κατοικίες των οποίων επλήγησαν από την τεράστια πυρκαγιά της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, στην περιοχή της Κινέττας του Δήμου Μεγαρέων, που κατέκαυσε 60.000 στρέμματα δάσους και δημιούργησε από μικρές έως τεράστιες ζημιές σε εκατοντάδες κατοικίες.
Δυστυχώς από τότε όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση των πληγέντων, αλλά απεναντίας έχει επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο λόγω της μεγάλης πλημμύρας, που έπληξε την περιοχή της Κινέττας την 29η και 30ή Σεπτεμβρίου 2018 και της καταστροφικής θεομηνίας «ΓΗΡΥΌΝΗΣ», που έπληξε την ίδια περιοχή, την 25η Νοεμβρίου 2019.

Κατόπιν των παραπάνω παρακαλούμε, όπως δοθεί παράταση στην επιδότηση ενοικίου των πληγέντων, προκειμένου να ανακουφιστεί κατά το δυνατόν η δυσχερής θέση στην οποία έχουν περιέλθει, με δεδομένο ότι νιώθουν και εγκαταλελειμμένοι από την Πολιτεία, αφού δεν βλέπουν, να προχωρούν τα έργα αποκατάστασης της περιοχής, παρότι έχουν περάσει δύο χρόνια από την πρώτη καταστροφή.

Με την βεβαιότητα, ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο αίτημα μας,

Διαφήμιση

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!