ΜΑΝΔΡΑΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση της Δημάρχου Μάνδρας – Ειδυλλίας για την αδράνεια του τοπικού συμβουλίου Βιλίων

kriekoukiΑντιπαράθεση φέρνει στο προσκήνιο η πιθανή δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων στα Βίλια.

Σε όλους μας είναι γνωστό πως η Κυβέρνηση προσπαθεί να βρεί χώρους φιλοξενίας για τους πρόσφυγες. Ένας απο αυτούς τους χώρους είναι και οι παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Ασπροπύργου στα Βίλια.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Δήμαρχος Μάνδρας Ειδυλλίας κα Ιωάννα Κριεκούκη απευθυνόμενη στον Πρόεδρο και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Βιλίων, τους καλεί να πάρουν θέση για το θέμα. Κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

Υπενθυμίζουμε εδω πως ο Δήμος Ασπροπύργου αντιτίθεται στη διάθεση των παιδικών κατασκηνώσεων για κέντρο φιλοξενίας, κάτι το οποίο εκφράστηκε μέσω του Δημάρχου Νικ. Μελετίου σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

Παρακάτω μεταφέρουμε ολόκληρη την επιστολή της Δημάρχου Μάνδρας – Ειδυλλίας:

 Ανοικτή επιστολή της Δημάρχου Μάνδρας – Ειδυλλίας Γιάννας Κριεκούκη προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Βιλίων

Η άρνηση τοποθέτησης επί του θέματος της χρήσης των κατασκηνώσεων του Ασπροπύργου για την στέγαση προσφύγων: Μνημείο ανευθυνότητας ή υπεκφυγής;

Είναι πρωτοφανής για τα χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η άρνηση ενός Εκλεγμένου Οργάνου, στην προκειμένη περίπτωση, του Τοπικού Συμβουλίου Βιλίων, να πάρει θέση για ένα ζήτημα που αφορά στην τοπική κοινωνία, μία κοινωνία που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, προστατεύει τα συμφέροντά της κλπ.

Δεν είναι σοβαρό θέμα η σκέψη για εγκατάσταση προσφύγων στις κατασκηνώσεις του Δήμου Ασπροπύργου στα Βίλια; Ρωτήσατε τους Συμπολίτες σας και σας είπαν ότι δεν τους αφορά; Έχουν όλοι την ίδια άποψη στο ενδεχόμενο χρήσης των κατασκηνώσεων για αυτό τον σκοπό;

Είναι πρωτάκουστο ο Δήμος να ζητά την γνώμη της Τοπικής Κοινωνίας μέσω του αρμοδίου οργάνου που την εκπροσωπεί, για ένα θέμα που την αφορά, πριν ο ίδιος ο Δήμος με τη σειρά του τοποθετηθεί για το θέμα, δια του αρμοδίου οργάνου του που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, και το τοπικό συμβούλιο να αρνείται να τοποθετηθεί!!!! Δηλαδή όταν το θέμα έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για πιθανή λήψη απόφασης και κληθεί ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βιλίων να τοποθετηθεί και να ψηφίσει, τότε θα πάρει θέση εκφράζοντας την προσωπική του άποψη ; (άρθρο 67, παρ 8 ν 3852/2010 – Στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου προσκαλούνται οι πρόεδροι των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων, καθώς και ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας όταν στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται ειδικά θέματα, που αφορούν τις αντίστοιχες κοινότητες. Για τα θέματα αυτά, τα ανωτέρω πρόσωπα μετέχουν στη συζήτηση με δικαίωμα ψήφου. Σε περίπτωση μη πρόσκλησης, η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι άκυρη.)

Και όχι μόνο έπρεπε το Τοπικό Συμβούλιο να τοποθετηθεί αλλά σε ένα τέτοιας σημασίας θέμα, έχετε το δικαίωμα να συγκαλέσετε και τη Συνέλευση των κατοίκων της τοπικής κοινότητας (άρθρο 85 ν 3852/2010-Συνέλευση κατοίκων τοπικής κοινότητας. Στις τοπικές κοινότητες, με ευθύνη του εκπροσώπου της τοπικής κοινότητας ή του προέδρου του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, καλούνται οι κάτοικοι και οι φορείς της τοπικής κοινότητας, τουλάχιστον μια φορά κατ’ έτος σε συνέλευση, και προτείνουν στα αρμόδια όργανα του δήμου, ανάλογα με το χαρακτήρα των αναγκών των κατοίκων της τοπικής κοινότητας και τις προτεραιότητες για την τοπική ανάπτυξη, τις δράσεις που πρέπει να αναλάβει ο δήμος ιδίως ως προς: ….στ) κάθε άλλο θέμα που αφορά την τοπική κοινότητα. Για την ανωτέρω διαδικασία τηρούνται πρακτικά από υπάλληλο του δήμου ενώ οι αποφάσεις για τα ανωτέρω θέματα λαμβάνονται από τους παρόντες με σχετική πλειοψηφία.)

Ποια από αυτά τα δικαιώματα που ο ίδιος ο νόμος σας παρέχει ασκήσατε; ΚΑΝΕΝΑ.

Αντίθετα με μία τουλάχιστον αστεία επίκληση ότι το ακίνητο ανήκει στον Δήμο Μάνδρας –Ειδυλλίας και το εκμεταλλεύεται ο Δήμος Ασπροπύργου αρνηθήκατε να τοποθετηθείτε στο θέμα. Γιατί αλήθεια αποφεύγετε να πάρετε θέση; Η τακτική της μορφής …αφήνω τους άλλους να πάρουν θέση και στη συνέχεια τους ασκώ κριτική εκ του ασφαλούς και ανάλογα πως με βολεύει… χαρακτηρίζει όσους και όσες αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος της θέσης που τους τοποθέτησε ο πολίτης.

Η Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας

Ιωάννα Κριεκούκη

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ