ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις δηλώσεις Πολάκη

Κατεπείγουσα έρευνα για όσα δημόσια δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για τη συμμετοχή μεγάλης μερίδας δικαστών σε παραδικαστικά κυκλώματα, παρήγγειλε την Παρασκευή η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Η έρευνα ανατέθηκε σε ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτριο Δασούλα.

Λόγω της σοβαρότητας των αναφερομένων από τον κ. Πολάκη, η έρευνα πέραν του κατεπείγοντος, σύμφωνα με τη εισαγγελική παραγγελία, μπορεί να επεκταθεί και σε κάθε άλλη “ανακριτική πράξη που θα κριθεί αναγκαία”.

Αναλυτικά η παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου
“Σας διαβιβάζουμε φύλλα ηλεκτρονικού τύπου, στα οποία περιέχονται δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με τις οποίες «…….Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών – για να το πω κομψά – έχει δεσμεύσεις ή – για να το πω λιγότερο κομψά – είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος» και παρακαλούμε να ενεργήσετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προς διακρίβωση της βασιμότητας των καταγγελλομένων. Επίσης να ενεργήσετε οποιαδήποτε άλλη ανακριτική πράξη ήθελε κριθεί αναγκαία”.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ