ΤΟΠΙΚΑΕΛΕΥΣΙΝΑ

Παραιτήθηκαν Μαυρογιάννης – Μίχας απο τον συνδυασμό του Γιώργου Τσουκαλά

Παραιτήθηκαν Μαυρογιάννης - Μίχας απο τον συνδυασμό του Γιώργου Τσουκαλά
Τις παραιτήσεις ανακοίνωσαν οι κκ Μενέλαος Μίχας και Αθανάσιος Μαυρογιάννης απο τον «Ενωτικό Συνδυασμό» του Γιώργου Τσουκαλά.
αναλυτικά οι επιστολές:
Ο κος Μίχας αναφέρει τα εξής :
ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας
ΚΟΙΝ: Δήμαρχο Ελευσίνας
ΘΕΜΑ: «Δήλωση ανεξαρτητοποίησης»
Κύριε Πρόεδρε.
Με την παρούσα επιστολή μου, καταθέτω δήλωση ανεξαρτητοποίησης, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.4 του άρθρου 66 του ν. 3852/2010 όπως ισχύει σήμερα, από την δημοτική παράταξη του «Ενωτικού Συνδυασμού Ελευσίνας – Μαγούλας».
Από την πρώτη εκλογή μου το έτος 2011 μέχρι και σήμερα, άσκησα τα καθήκοντά μου αρχικά από τη θέση του Αντιδημάρχου της ΔΕ Μαγούλας (χρονική περίοδος 2011-2012) και στη συνέχεια από τη θέση του Προέδρου της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με συνέπεια και επιμέλεια, εργαζόμενος σκληρά και προσπαθώντας να κρατήσω πάντα χαμηλούς τόνους. Η εντολή των συνδημοτών μου να υπηρετήσω τα συμφέροντα των πόλεων μας, της Ελευσίνας και της Μαγούλας, όλο αυτό το διάστημα από θέσεις ευθύνης, ήταν μεγάλη τιμή για μένα και προσπάθησα να συμβάλω στην επίλυση των ζητημάτων τόσο της αρμοδιότητάς μου, όσο και άλλων θεμάτων του δήμου, πρώτα και κύρια επ΄ ωφωλεία των συμπολιτών μας αλλά και της δημοτικής παράταξης με την οποία αναδείχθηκα δημοτικός σύμβουλος. Ωστόσο, λόγοι αρχών, που εδράζονται κυρίως στην διαφορετική αντίληψη σε θέματα άσκησης πολιτικής και αφορούν ιδιαίτερα την Δημοτική Ενότητα Μαγούλας, επιβάλλουν την ανεξαρτητοποίηση αυτή.
Οι διαφωνίες μου αυτές έχουν εκφραστεί αρκετές φορές στις συναντήσεις της δημοτικής ομάδας και αφορούν:
• Στις προτεραιότητες υλοποίησης του δημοτικού έργου, όπου αποτυπώνεται ξεκάθαρα ότι η τοπική κοινωνία της Μαγούλας δεν είχε τη δυνατότητα να εκφραστεί όπως έπρεπε και όπως της άξιζε.
• Στην διαφορετική μας αντίληψη, ότι η Μαγούλα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μεν, αυτόνομο δε τμήμα της λειτουργίας του Δήμου, στην αντίληψη του Καλλικρατικού σχεδιασμού. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να καταστήσω απόλυτα σαφές ότι από τη θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, θα συνεχίσω να εκφράζω, να στηρίζω και να εργάζομαι για το καλό του τόπου μας. Το οφείλω στους συνδημότες μου, οι οποίοι με στήριξαν με την ψήφο τους και με κατέταξαν και στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στις πρώτες θέσεις των εκλεγέντων.
 Μαγούλα 16.03.2019
Με τιμή Μενέλαος Π Μίχας

Επιστολή παραίτησης του Αθανάσιου Μαυρογιάννη από τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ του Γ. Τσουκαλά

Μαυρογιάννης Κ. Αθανάσιος. Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ελευσίνας.
Προς: Κριεκούκη Αθανάσιο Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ελευσίνας.
Επιστολή σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 του Ν. 3852/2010.
Κύριε Πρόεδρε,
Υπηρετώντας τα τελευταία χρόνια το Δήμο μας και τους Πολίτες του από την θέση ευθύνης του Δημοτικού Συμβούλου, θέλω να πιστεύω ότι έχω λειτουργήσει προς όφελος του τόπου μας. Θέλω να ελπίζω ότι μέχρι σήμερα έχω δώσει καλές συμβουλές, ανεξάρτητα του αν ακολουθήθηκαν όλες ή όχι. Για τις λάθος που σίγουρα θα έχω δώσει, αναλαμβάνω την ευθύνη. Τα τελευταία χρόνια δεν ήταν όλα όπως θα ήθελα ή όπως πίστευα ότι θα έπρεπε να είναι. Δεν είναι λίγες οι φορές που το έχω υποστηρίξει και επιχειρηματολογήσει τόσο στον Δήμαρχο, όσο και στην συλλογικότητα στην οποία συμμετέχω. Δυστυχώς, από ένα σημείο και μετά δεν υπήρχε συναντίληψη. Κάθε ημέρα που περνούσε, πολιτικά, η απόσταση που με χώριζε με τον Δήμαρχο όλο και μεγάλωνε. Η διάσταση των απόψεων μας, των προτεραιοτήτων μας, αλλά και τα διαφορετικά μας κίνητρα, με οδήγησαν τον Μάϊο του 2018 να ζητήσω να απαλλαγώ από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου, υπεύθυνου για τα οικονομικά του Δήμου μας. Είχα, μάταια όπως αποδείχτηκε, την ελπίδα ότι η παραίτηση μου θα μπορούσε να προκαλέσει, έστω και την ύστατη στιγμή, τον αναγκαίο αναστοχασμό για την πορεία και το μέλλον, ως υπεύθυνων πολιτικών δρώντων που είχαμε την ευθύνη για την τύχη του Δήμου μας, και να οδηγήσει στις αναγκαίες γενναίες αποφάσεις. Όλα αυτά τα χρόνια μέλημα μου ήταν, αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία μου, να είμαι χρήσιμος και αποτελεσματικός. Δεν ήταν λίγες οι φορές που κάποιοι με συγκράτησαν.
Όπως είχα υποχρέωση, αφιέρωσα πολύ χρόνο απασχολούμενος με τον Δήμο, ώστε να ετοιμάσω και να προωθήσω δράσεις και πολιτικές που θεωρούσα χρήσιμες. Είχα βέβαια και άτυχες στιγμές τις οποίες και αναγνωρίζω. Κάποια στιγμή ήρθε η εποχή των εμποδίων και των διαφωνιών. Σε πολλές περιπτώσεις, τόσο με την στάση μου, όσο και με δημόσιες τοποθετήσεις, δεν έκρυψα τις διαφωνίες μου και τις διαφορετικές μου θέσεις. Η συσσώρευση διαφωνιών και σε πολλά θέματα η διαφορετική προσέγγιση, μια βεβαιότητα επέβαλλαν: όφειλα να εγκαταλείψω τη θέση μου στη διοίκηση του Δήμου. Η ανάγκη που ένοιωθα να είμαι συνεπής με αυτά που πιστεύω, μου υπαγόρευσαν αυτή την στάση. Το όφειλα στη δική μου αντίληψη για τα πράγματα, σε εκείνες και εκείνους που διαχρονικά με είχαν εμπιστευθεί, στην ιδέα που εγώ έχω για την πόλη. Για όσους προσπαθούν να παρουσιάσουν μια διαφορετική πραγματικότητα, το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι ότι αποκαλύπτουν την ηθική κρίση της σύγχρονης πολιτικής. Στον βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων αποκρύπτουν την αλήθεια και τα πραγματικά αίτια της απόφασης μου και παρουσιάζουν ένα αφήγημα για να μειώσουν την αξία του υποκειμένου της απόφασης.
Τέλος, δυστυχώς γι’ αυτούς, θυσιάζουν προσωπικές σχέσεις ετών. Όταν οι πολίτες αποστρέφονται την πολιτική ή στρέφονται στα άκρα, είναι ακριβώς εξαιτίας της αποστροφής τους σε αυτές τις συνήθειες και πρακτικές. Δεν θα κάνω σήμερα έναν συνολικό απολογισμό του έργου μου. Θα σημειώσω μόνο την κατά γενική ομολογία εξαιρετική οικονομική κατάσταση του Δήμου μας, για την οποία ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών είχα την ευθύνη. Αυτή η οικονομική θέση του Δήμου, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες, με κάνει να αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση. Η σκληρή και μεθοδική εργασία σε συνδυασμό με την συνετή και διαφανή διαχείριση, έφεραν αυτό το αποτέλεσμα και σήμερα ο Δήμος μας εχει την δυνατότητα να χρηματοδοτεί έργα και δράσεις πολλών εκατομμυρίων. Όλα αυτά τα χρόνια, όποια θέση ευθύνης μου εμπιστεύθηκαν, την δέχτηκα μόνο επειδή μου έδινε την δυνατότητα να υπηρετήσω την πόλη και τους πολίτες της. Νομίζω ότι καλά τα κατάφερα. Σήμερα, μετά από όλα τα εμπόδια που βρέθηκαν στο δρόμο μου, την ενίσχυση των αιτιών που με υποχρέωσαν σε παραίτηση απο την θέση του Αντιδημάρχου τον Μάϊο του 2018, και με δεδομένη την εξαντλητική μου προσπάθεια για βελτιώσεις, μου έχει καταστεί φανερό ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες καμία χρήσιμη δράση δεν είναι δυνατή και η τοποθέτηση μου και τυπικά από εδώ και πέρα, εκτός της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ είναι η μόνη συνετή επιλογή, και η μόνη πολιτική πράξη συνεπής στις αρχές, στις αξίες και στα πιστεύω μου.
Κύριε Πρόεδρε, Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι κρίσιμο να αντιληφθούμε τις ευκαιρίες και προοπτικές που ανοίγονται για τον Δήμο μας, αλλά και τις προκλήσεις που θα κληθούμε να διαχειριστούμε στο άμεσο μέλλον.
Στο νέο διαμορφωμένο περιβάλλον έχουμε ανάγκη απο Δημοτικούς Συνδυασμούς, Δημοτικό Συμβούλιο και Δημοτική Αρχή που να τοποθετούνται «υπέρ» και όχι «κατά». Που αναγνωρίζουν το θετικό έργο που έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα και δεν μηδενίζουν ανθρώπους, προσπάθειες και αποτελέσματα. Ταυτόχρονα όμως, τάσσονται «υπέρ» της επανεκκίνησης του Δήμου μας, με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις της τοπικής μας κοινωνίας, ανεξαρτήτως συνδυασμού και κομματικής τοποθέτησης. Που είναι «υπέρ» της μεγιστοποίησης της ωφέλειας για τις πόλεις μας και των πολιτών από την ανάδειξη της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. Που είναι «υπέρ» μιας επιτυχημένης διοργάνωσης που αφενός, θα αφήσει στις πόλεις μας τις υποδομές που τόσο έχουν ανάγκη και αφετέρου θα τις προβάλλουν σε διεθνές επίπεδο. Που είναι «υπέρ» της απόδοσης του παραλιακού μετώπου στην πόλη και της ανάπλασης του. Που είναι «υπέρ» στοχευμένων αναπλάσεων στις γειτονιές του Δήμου μας, που θα αλλάξουν την εικόνα τους και θα βελτιώσουν το οικιστικό περιβάλλον. Που είναι «υπέρ» της αξιοποίησης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), τόσο για την μείωση του κόστους παραγωγής των προσφερόμενων δημοτικών υπηρεσιών, όσο και της βελτίωσης της ποιότητας τους. Που είναι «υπέρ» της υλοποίησης πολιτικών και δράσεων που θα συμβάλουν στη βιώσιμη κινητικότητα μέσα στη πόλη. Που είναι «υπέρ» πολιτικών και δράσεων που θα μεταμορφώνουν την πόλη σε μια “Δημιουργική Πόλη” που αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και το ανθρώπινο κεφάλαιο της. Που είναι «υπέρ» της ανάπτυξης του τοπικού εμπορικού κλάδου. Που είναι «υπέρ» της ενσωμάτωσης “καλών πρακτικών” στη λειτουργία του. Που είναι «υπέρ» της αναβάθμισης των κοινωνικών δομών του Δήμου και της δημιουργίας νέων. Που είναι «υπέρ» της αξιοποίησης όλων των χρηματοδοτικών προγραμμάτων και εργαλείων (εγχώριων και ευρωπαϊκών) και τη κατεύθυνση των πόρων για την στήριξη τοπικών αναπτυξιακών στρατηγικών. Που είναι «υπέρ» της αντιμετώπισης της τοπικής ανεργίας μέσα από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση επενδύσεων. Που είναι «υπέρ» της προστασίας του οικοσυστήματος μας και του ελέγχου όσων αντιστρατεύονται το περιβάλλον. Που είναι «υπέρ» ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πολιτικής προστασίας. Που είναι «υπέρ» της αντιμετώπισης του Δημότη ως Πολίτη και όχι ως εκλογικού Πελάτη. Που είναι «υπέρ» ενός σύγχρονου και αποδοτικού μοντέλου διοίκησης. Που είναι «υπέρ» ενός σχεδίου που το χαρακτηρίζει η δυναμική της προόδου. Που είναι «υπέρ» του να ζήσουν τα παιδιά μας σε μια πόλη καλύτερη από αυτή που έζησαν οι γονείς τους. Που είναι «υπέρ» του να αδράξουν την επιθυμία των συμπολιτών μας για μια καλύτερη ζωή στον Δήμο μας. Που είναι «υπέρ» του να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, αλλά και των αντικειμενικών δυνατοτήτων της πόλης μας. Που είναι «υπέρ» του να αναδείξουν νέα πρόσωπα, νέα ταλέντα. Που είναι «υπέρ» ευρύτερων συνεργασιών και συναινέσεων. Που είναι «υπέρ» των συμμαχιών και συνεργασιών για ένα καλύτερο αύριο. Εγώ προσωπικά και πολλοί φίλοι που μοιραζόμαστε τις ίδιες απόψεις χαράζουμε την πορεία μας με βάση τα «υπέρ». Επιδιώκουμε ευρύτερες συμμαχίες, συνεργασίες και συμφωνίες, με αποκλειστική στόχευση ένα καλύτερο κοινό μέλλον. Με εκτίμηση
Μαυρογιάννης Κ. Αθανάσιος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ελευσίνας.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ