ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΤΟΠΙΚΑ

Παρανομο εργοστάσιο παρασκευής τσιγάρων εντοπιστηκε στον Ασπρόπυργο

Ένα πλήρως εξοπλισμένο παράνομο εργαστήριο παρασκευής και συσκευασίας τσιγάρων, εντοπίστηκε στον Ασπρόπυργο, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Έπειτα από αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ενώ έως τώρα έχουν ταυτοποιηθεί άλλα δύο, τα οποία αναζητούνται.

Σε βάρος των μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και λαθρεμπορία βιομηχανοποιημένων καπνών, των οποίων οι δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το Δημόσιο υπερβαίνουν, σύμφωνα με την Αστυνομία, το ποσό των 150.000 ευρώ. Πάντως, συνολικά, οι διαφυγόντες δασμοί, με βάση τη δυνατότητα παραγωγής τσιγάρων, κατά την πλήρη λειτουργία του παρανόμου εργαστηρίου, καθώς και του χρόνου που εκτιμάται από την ΕΛΑΣ ότι λειτουργούσε, ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, η εγκληματική οργάνωση δημιούργησε, τον Αύγουστο του 2019, εταιρία – “φάντασμα”, η οποία από την έναρξη της λειτουργίας της δεν είχε εμφανίσει εμπορική δραστηριότητα. Παράλληλα, μέσω αυτής μίσθωναν αποθήκη σε περιοχή της Αττικής, όπου είχαν εγκαταστήσει το παράνομο εργοστάσιο παραγωγής καπνικών προϊόντων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο παράνομο εργοστάσιο, αλλά και σε χώρο στάθμευσης, που χρησιμοποιούσαν σε άλλη περιοχή της Αττικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 26 μηχανήματα για την παραγωγή και συσκευασία τσιγάρων, 2 μηχανήματα επεξεργασίας καπνού, 640 κιλά καπνού, 1.037 πακέτα λαθραίων τσιγάρων επώνυμων εταιρειών, 2 φορτηγά με πλαστές ελληνικές πινακίδες, 2 τράκτορες και 9 επικαθήμενα με 2 βουλγαρικές πινακίδες, 6 Ι.Χ αυτοκίνητα και πλήθος υλικών παρασκευής τσιγάρων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ