ΕΛΛΑΔΑ

Παρατείνεται η ψηφοφορία στη ΝΔ λόγω της μεγάλης συμμετοχής – 325.000 ψηφοφόροι μέχρι τώρα

9D0F64BF04F1AE52B7FEF773796A1759 (1)

Μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει περισσότεροι από 200.000 πολίτες. Χωρίς τεχνικά προβλήματα εκτυλίσσεται από το πρωί η εκλογική διαδικασία.

Μία ώρα παράταση, μέχρι τις 20:00 το βράδυ, έδωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, λόγω της πολύ μεγάλης συμμετοχής του κόσμου.

Μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει περισσότεροι από 200.000 πολίτες, ενώ πολλά εκλογικά κέντρα είναι κατάμεστα με επίδοξους ψηφοφόρους. Η διαδικασία κυλά από τις 7:00 πρωί ομαλά και χωρίς τεχνικά προβλήματα.

Η συμμετοχή είναι άλλωστε το μεγάλο στοίχημα για την αξιωματική αντιπολίτευση, όχι μόνο ώστε να έχει λαϊκή νομιμοποίηση ο νέος πρόεδρος, αλλά και ώστε να φανεί το έρεισμα της παράταξης στην κοινωνία.

Τα εκλογικά κέντρα ήταν κανονικά προγραμματισμένο να κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα, ενώ στις 21:00 αναμένονταν τα πρώτα αποτελέσματα. Παρά ταύτα, με δεδομένη την παράταση της ψηφοφορίας, όλα πηγαίνουν μία ώρα πίσω.

Η πρώτη καθαρή εικόνα για το αποτέλεσμα αναμένεται γύρω στα μεσάνυχτα.

Στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στάθηκαν στις δηλώσεις τους και οι τέσσερις υποψήφιοι για την αρχηγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρόεδρος θα εκλεγεί από τον πρώτο γύρο όποιος υποψήφιος μπορέσει να συγκεντρώσει πάνω από το 50% των ψήφων. Αν αυτό δεν συμβεί, οδηγούμαστε σε δεύτερο γύρο, όπου θα συμμετέχουν οι δύο υποψήφιοι που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους την πρώτη Κυριακή.

Οι πολίτες που θέλουν να ψηφίσουν μπορούν να προσέλθουν σε ένα από τα 1.602 εκλογικά τμήματα ώστε να συμμετάσχουν, προσκομίζοντας απλώς την αστυνομική ταυτότητά, το δίπλωμα οδήγησης ή το διαβατήριό τους.

Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ. Σε περίπτωση δεύτερου γύρου, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο όσοι έλαβαν μέρος στον πρώτο γύρο και χωρίς χρηματικό τίμημα.

Όλα τα εκλογικά κέντρα είναι αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος (μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ), ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από τις κατά τόπους Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις.

«Σήμερα ψηφίζουμε για το παρόν και το μέλλον της παράταξης», δήλωσε από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, ο μεταβατικός πρόεδρος Γιάννης Πλακιωτάκης.

Τόνισε ότι η σημερινή ψήφος διασφαλίζει την ενότητα της ΝΔ. «Στηρίζουμε την κοινή προσπάθεια για τη δημιουργία μιας μεγάλης δύναμης, είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθούμε στο χρέος μας, σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης, απευθύνοντας πρόσκληση στον κόσμο να ψηφίσει.

 

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ