ΤΟΠΙΚΑ

Πατούλης: 25 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

«Συμβάλλουμε έμπρακτα στην οικονομική τόνωση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε μια δύσκολη περίοδο που η αγορά έχει ανάγκη από ρευστότητα για να ορθοποδήσει»

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη εγκρίθηκε η πρόσθετη μεταφορά πιστώσεων ύψους 25 εκ. € από το ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020 προς την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (πρώην ΕΤΕΑΝ) για την ενίσχυση του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία προόδου του Ταμείου, για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική», έχουν υποβληθεί 1.783 αιτήσεις και έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα 616 αιτήσεις και έχουν συναφθεί 259 συμβάσεις με Πολύ Μικρές, Μικρές και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις ύψους 46 εκ. € περίπου, ενώ έχει ήδη εκταμιευτεί ποσό ύψους 25 εκ. € περίπου.

Σημειώνουμε ότι το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020, προσφέρει επενδυτικά δάνεια και δάνεια κεφαλαίου κίνησης με ευνοϊκούς όρους και απευθύνεται σε υπό σύσταση, νεοσύστατες, νέες και υφιστάμενες ΜΜΕ.

Με αφορμή αυτή τηω εξέλιξη, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Συμβάλλουμε έμπρακτα στην οικονομική τόνωση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε μια δύσκολη περίοδο που η αγορά έχει ανάγκη από ρευστότητα για να ορθοποδήσει.
Προτεραιότητά μας είναι να συμβάλουμε στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής και σ΄ αυτό το πλαίσιο, στο επίκεντρο των πολιτικών μας είναι η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της τοπικής απασχόλησης, που αποτελούν βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της οικονομίας.
Αποτελεί πεποίθησή μου πως η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην ανάδειξη του παραγωγικού ιστού και στη δημιουργία ενός νέου ελκυστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Σε αυτό το πλαίσιο προτεραιότητά μας είναι η διαμόρφωση ενός μοντέλου επιχειρηματικότητας το οποίο θα βασίζεται στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών προκειμένου να εκφραστούν οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας της Αττικής».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ