ΤΟΠΙΚΑ

"Πειραγμένα" ταξί στο Χαϊδάρι

taxi13Συνελήφθησαν 14 οδηγοί ταξί για επέμβαση στις ταμειακές μηχανές και στα ταξίμετρα των οχημάτων τους, κάποιοι από τους οποίους και στο Χαϊδάρι. Εντύπωση προκαλούν οι “τεχνολογίες αιχμής” που χρησιμοποοιούσαν κάποιοι από αυτούς για να εξαπατήσουν τους πελάτες τους.

Στο πλαίσιο διενέργειας τροχονομικών ελέγχων σε ταξί, που πραγματοποιήθηκαν στις 12/13 Ιουνίου από τις Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αερολιμένα Αθηνών, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού, Σταθμός Μετρό Ανθούπολης, Χαϊδάρι, Πειραιάς, Δάφνη, Καλλιθέα, Διεθνής Αερολιμένας “Ελ. Βενιζέλος”) συνολικά 14 οδηγοί ταξί.

Παρέμβαση στην ταμειακή μηχανή, μέσω ειδικών συνδεσμολογιών και με χρήση αντικειμένων
Παρέμβαση στην ταμειακή μηχανή, μέσω ειδικών συνδεσμολογιών και με χρήση αντικειμένων

Ειδικότερα :

  • Πέντε είχαν επέμβει σκόπιμα στην ταμειακή μηχανή, μέσω ειδικών συνδεσμολογιών και με χρήση αντικειμένων (κατσαβίδι, ψαλίδι, λίμα κ.λπ.), προέβαιναν στην παρεμβολή της λειτουργίας αυτής.
  • Τρεις κατείχαν φορητούς πομποδέκτες και ένας είχε συνδέσει καλώδιο στην εξωτερική κεραία του πομποδέκτη οχήματος, με την ενεργοποίηση των οποίων προκαλούσαν τη διακοπή λειτουργίας του ταξιμέτρου.
  • Τρεις είχαν θέσει σε δοκιμαστική λειτουργία το ταξίμετρο.
  • Δύο δεν είχαν ενεργοποιήσει την λειτουργία « έναρξη βάρδιας » του ταξιμέτρου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, με τις εις βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, στους αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών, ενώ ενημερώθηκαν και οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (Υπουργείο Οικονομικών/ Δ-νση Ελέγχων, Δ.Ο.Υ., Γενική Δ-νση Ανάπτυξης/ Τμήμα Εμπορίου) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ